Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üstüne koyuyoruz

Yazının Giriş Tarihi: 06.11.2018 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.11.2018 00:03

Bursaspor, Trabzon deplasmanından bir puanla dönerek son haftalardaki ‘yenilmeme’ özelliğini sürdürdü.

Teknik Direktör Samet Aybaba, Trabzon’a son haftalardaki form düşüklüğü nedeniyle eleştirilerin odak noktasında olan Yusuf Erdoğan ve Furkan Soyalp’i götürmedi. Stancu ve Shehu sakatlığı nedeniyle Bursa’da kaldı. Kembo’yu artık heralde benim gibi birçok kişi de hesaba katmıyordur. Onun dışında oynayıp oynamayacağı hafta boyunca tartışılan sakho ise ilk 11’de sahaya çıktı.

Yeşil beyazlı ekip güçlü rakibi karşısında aslında pekte iyi başlamadı. İlk 45 dakika boyunca bir iki cılız atağın dışında etkili bir pozisyonu yoktu yeşil beyazlı ekibin.

Ancak, 35.dakikada yediğimiz golde Chedjou’nun inanılmaz hatası vardı. Sağ kenarda topu aldı, kendine olan aşırı güveni nedeniyle ceza sahasına doğru yöneldi ve yayın ön tarafına doğru boşluğa topu gönderiverdi. Orada hiç kimse yok, ne yeşil beyazlı beyaz ne de bordo beyaz. Ancak, yüzü Bursaspor kalesine doğru dönük olan Sosa daha avantajlıydı ve topu aldı tam bu sırada da Ertuğrul tehlikeyi gördü ve hamle için ileri çıkınca da yeri boş kaldı. Bunu gören Sosa, Burak ile yaptığı verkaç ile Rodellaga’yı karşı karşıya bırakıverdi.

İkinci yarıda ise tüm roller değişti. Saivet ile ikinci yarıya başlayan Samet Hoca en doğru kararı verdi. Zaten sakatlığı geçen bir Saivet’in zaten ilk 11’de başlaması gerekiyordu, o da ayrı bir konu.

Orta alanda üstünlüğü ele alan yeşil beyazlı ekip, rakip kalede de üst üste pozisyonlar bulmaya başladı. 70’te kaçan inanılmaz pozisyonunun ardından golün geleceği belliydi zaten.

Teknik direktör Samet Aybaba’nın da Tunay’ı çıkartıp Lima’yı sahaya sürmesiyle yeşil beyazlı ekip oyunu iyice rakip sahaya yıktı. Ev sahibi ekibin Burak ve Rodellega’yı da kenara almasıyla Timsah daha çok hücumu düşündü ve bunun meyvesini de golü bularak aldı.

Sonuç olarak Timsah son 4 maçta 2 galibiyet ve iki beraberlik alarak ‘yenilmeme’ alışkanlığını sürdürdü. Bu gelecek adına tabi ki umut verici. Şimdi iç sahada oynanacak Kasımpaşa maçı da 3 puanla kapatıldığı taktirde yeşil beyazlı ekip milli maç arasında bazı hesapları çok daha farklı yapacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.