Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Umutlu bekleyiş

Yazının Giriş Tarihi: 08.07.2018 00:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.07.2018 00:07

Malum transfer dönemindeyiz ve taraftarların büyük beklentisi var. Her takım için böyle. Transfer dönemleri taraftarları heyecanlandıran ve lige hazırlayan en önemli dönemdir. Hele yıldız oyuncu transferleri bu dönemde taraftarları coşturur. Medya yakından takip edilir, oyuncular araştırılır, herkes kendine göre bir kadro yapar ve beklenti içine girer. Ülkemizde her futbolsever bir teknik direktör olduğu için kadro kurma ve sahaya sürme işin en zevkli hallerinden biridir. İşin esprisi bu tabii ki. Hepimiz kadrolar kurarak hatta derslerde defterlerimize onbirler yazarak büyüdük.

Bursaspor’da Ali Ay başkanın yeniden görev alması ve teknik direktörlüğe Samet Aybaba’nın getirilmesiyle birlikte yukarıda yazdığım beklentiler Bursasporlu taraftarlarda da oluştu. Hele son iki sezonki kabusu hatırladıktan sonra nasıl oluşmasın ki. Bu sezon sağlam transferler yani iyi oyuncular, hem skora etki edecek hem de takım oyununda etkili futbolcular transfer edilecek.

Batalla, ayrıldıktan sonra yeşil beyazlı taraftarlar bir on numara beklentisine girdi ama Samet hoca “benim sistemimde on numara yok. Biz takım oyunu oynayarak, her oyuncunun skora etki edeceği bir kadro kuracağız” diyor.

Geçmişten bugüne baktığımızda takım oyunu oymayan, belli bir sistemden ödün vermeyen, disiplinli takımların; kaderi yıldız oyuncunun yapacaklarına bağlı bireysel oyuncu odaklı takımlara karşı hep daha başarılı olduğunu gösteriyor. Bu demek değildir ki Bursaspor yıldız oyuncu almayacak. Elbette ki alacak. Sadece on numaradan bahsediyorum.

Örneğin Samet Aybaba yönetimden yıldız bir golcü, hücum oyuncusu istedi. Adı geçen futbolculardan biri Robinho. Sivassporla anlaşma sağlandı, Robinho gelirim dedi. Maddi sorunlar aşılırsa Robinho Bursaspor forması giyecek. Adı geçen bir diğer oyuncu da Deumerci Mbokani. Eğer Robinho transferi gerçekleşmezse Mbokani’yi transfer etmek için uğraşacak yönetim.

Aytaç, Badji ve Atanasov transferlerine gelince. Geçen sezon orta alanda sorun vardı. Bir türlü orta saha beklenen verimi gösteremedi. Bu nedenle Samet hoca önce bu bölgeye transfer istedi. Hem Aytaç hem de Badji’yi yakından tanıyorum. Ve Bursaspor’a çok faydalı olacaklarını düşünüyorum. Kanat organizasyonlarında geçen sezon yaşanan sorunların yaşanmaması için bu böylelere de iyi transferler yapılması gerekiyor.

Öyle tahmin ediyorum ki yönetim gereğini yapacak. Sayın başkan Ali Ay’ın söyledikleri de bu yönde. Ne gerekiyorsa yapılacak ve iyi bir kadro kurulacak. Yalnız şunu da unutmamak gerekir ki transfer biraz sabır işidir. İnanın transferlerin biran önce yapılmasını herkesten çok yönetim ve hoca ister. Ayrıca bir hoca için en ideali transferlerin hazırlık kamplarına yetişmesidir ki, hatta bu olmazsa olmazdır. Ama transfer yapmanın da zor bir iş olduğunu unutmadan bekleyelim, görelim...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.