Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Umudu yolculuk akşamı

Yazının Giriş Tarihi: 09.02.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.02.2020 00:00

Ligin ikinci yarısının ilk üç haftalık sürecine baktığımızda artık baskın takım yok  bu ligde. O maçın üstünlüğünü ele geçiren ve puanı söküp alan takım var. Sadece tabela önemli...

Çünkü ekmek aslanın ağzında bu eşitler liginde. Kimin kimi yeneceği, önceden belli olmayan lig trafiği; bu açıdan bakıldığında sezon sonuna yönelik merakı kamçılıyor.

Favori olmak zorlaştı…
Altın kural basit...

Kaliteli futbolcuları formda tutarak oyun disiplinine odaklayacak yetenekli bir hoca olacak ve rakibe uygun stratejiyle maç kazanılacak. Ya da kaybedilmeyecek.
Yapan var mı?

Yok!

Geçtik TFF 1. Lig’i Süper Lig’de de yok… Zirve yarışı yapan favoriler her hafta birer birer devriliyor.

Mesela Bursaspor; puan kaybetsin diye rakiplerin gözünün içine bakıyordu. Çünkü Süper Lig’e giden yolda sadece kendi gayreti yetmiyordu.

Lider Hatay son 4 maçın üçünde tekledi, takipçisi Erzurum ise 3 maçının ancak birini gülerek kapatabildi.

Tamam; onlar kazanamadılar ama kaybetmediler de…

Ne var ki; Bursaspor evinde Eskişehir’e kaybetti!

Bu durumda rakiplerin zayiatı ne işe yaradı ki?

Timsah’ın en büyük kusuru, maçlardaki temposunun düşük olması…

Tempoyu ancak başı sıkıştığında ve maçların son anlarında mecburen kullanıyor. Bu nedenle de Bursaspor oyunu hızlı oynamak adına telaş ve acelecilikle olgun ataklar geliştiremiyor. O acelecilik içinde soğukkanlı olarak bildiğimiz Serdar Özkan bile rakibin hatası sonucu kaptığı topu aut çizgisinden kaleye şutluyor.

Zorla/zorlama ile değil; ama 90 dakikaya akıllıca dağıtılmış ‘Zorunlu’ stratejik bir değer olarak uygulatma mecburiyeti var İbrahim Üzülmez

Bursaspor’u şimdi Osmanlı ile başlayan Adanademir ve Erzurum maçları ile sürecek ikisi deplasmanda biri evinde olmak üzere bir  ‘umut yolculuğu’ bekliyor. Bu üç maçlık etabı ‘mini bir lig’ gibi düşünüp planlarını üç maçlık seri sonrası 24. Haftanın lig klasmanını baz alarak yapmak zorunda sevgili hocamız.

Zira istatistikler 24. Haftada sıralamanın ilk iki basamağında oturan iki takımın sezon sonu Süper Lig hayaline kavuştuğunu işaret ediyor bizlere…

Başkente yönelik övgü dolu şiirleri ile bilinen şair Yahya Kemal’e ‘Ankara’nın nesini seviyorsunuz’ diye sormuşlar. Büyük üstat ‘İstanbul’a dönüşünü’ diye yanıt vermiş.

Umarım ve dilerim Bursaspor’da ‘yaslı gittiği’ Ankara yolculuğundan ‘şen döner’ bu akşam…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.