Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluslararası Sigorta Denetçileri Birliği (IAIS)

Yazının Giriş Tarihi: 10.04.2016 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.04.2016 00:01

 

Dünyada Sigorta şirketlerini denetleyen bir kurum olan (IAIS) Uluslararası Sigorta Denetçileri Birliği toplam prim üretiminin % 97’sini gerçekleştiren 140 ülkenin sigortacılıkla ilgili düzenleme ve denetim otoritelerinin üye olduğu IAIS, adil, güvenilir ve istikrarlı bir sigortacılık piyasasının geliştirilmesi ve devamlılığının sağlanmasını teminen etkin ve küresel anlamda tutarlı denetim yaklaşımlarının teşvik edilmesini ve küresel finansal istikrara katkı sağlanmasını amaçlayan, 1994 yılında kurulmuş uluslararası bir meslek teşekkülüdür.

Uluslararası Sigorta Denetçileri Birliği (IAIS) yaklaşık 140 ülkede 200′den fazla yetki alanında faaliyet gösteren sigortacılıkla ilgili düzenleme ve denetim otoritelerinin gönüllü üye olduğu bir meslek teşekkülüdür. IAIS, poliçe sahiplerinin yararlanabilecekleri ve korunabilecekleri adil, güvenli ve istikrarlı bir sigortacılık piyasasının geliştirilmesi ve devamlılığının sağlanması için etkin ve küresel anlamda tutarlı denetim yaklaşımlarının teşvik edilmesini ve küresel finansal istikrara katkı sağlanmasını amaçlamaktadır.

1994 yılında kurulan IAIS, sigortacılık sektörünün denetlenmesi amacıyla ilkeler, standartlar ve rehberlerin geliştirilmesinden ve bunların uygulanması yönündeki çabaların desteklenmesinden sorumlu uluslararası bir standart belirleme organıdır. IAIS ayrıca Üyelerin deneyimlerini ve sigorta denetimi ve piyasa anlayışlarını birbirleriyle paylaşabilecekleri bir forum sağlar. IAIS, Üyelerinin aktif katılımının yanında uluslararası kuruluşları, meslek birliklerini, sigorta ve reasürans şirketlerini, danışmanları ve diğer meslek sahiplerini temsil eden Gözlemcilerin IAIS bünyesinde gerçekleştirdiği faaliyetlerden de yararlanır.

IAIS diğer uluslararası mali politika yapıcıları ve denetçi/düzenleyici birlikleri ile koordineli bir şekilde çalışarak küresel anlamda finansal sistemlerin şekillenmesine yardımcı olur. IAIS; Finansal İstikrar Kurulu (FSB) üyesi, Basel Bankacılık Denetim Komitesi (BCBS) ve Uluslararası Menkul Kıymetler Komisyonları Örgütü (IOSCO) ile birlikte, Ortak Forum kurucu üyesi ve ortağı, Uluslararası Muhasebe Standartları Kurulu (IASB) Standart Danışma Konseyi üyesi ve Access to Insurance Initiative (A2ii) ortağıdır. Ayrıca G20 liderleri ve diğer uluslararası standart belirleme organları, kolektif uzmanlığı sebebiyle sigortacılık ve küresel mali sektörün düzenlenmesi ve denetlenmesi ile ilgili konularda düzenli olarak IAIS’ye başvurmaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.