Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludağ Üniversitesi’ndeki öğrencilere burs yağmuru

Yazının Giriş Tarihi: 02.03.2017 00:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.03.2017 00:23

 

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, geçtiğimiz yılın (2016) temmuz ayında Türkiye’yi geleceğe taşıyacak en başarılı öğrencileri yetiştirebilmek amacıyla ÖSYM tarafından yapılan 2016-2017 sınavında ilk 20’ye giren ve Uludağ Üniversitesi’ni tercih edecek olan öğrencilere aylık 2 bin 500 TL burs vereceklerini açıklamıştı. Bu arada çeşitli kurum ve kuruluşların destek sağladığı başarı bursları da ÖSYM’nin tercih kılavuzunda yayınlanmıştı… Hatırlayalım; Burs verilen bölümler ve miktarlarını sıralayacak olursak;

Mühendislik Fakültesi’nden Endüstri, Tekstil, Bilgisayar, İnşaat, Çevre, Makine ve Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümlerini seçecek en başarılı ilk 5 öğrenciye 400 TL,

Ziraat Fakültesi’nden Tarla Bitkileri Bölümü’nü seçecek en başarılı ilk 5 öğrenciye 500 TL,

İlahiyat Fakültesi İlahiyat Programı’nı seçecek ek puanlı ilk beş binden, ek puansız ilk on beş binden öğrencilere 500 TL ile ek puanlı ilk on binden, ek puansız ilk otuz binden öğrencilere 250 TL,

İnegöl İşletme Fakültesi’nden Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret Bölümü, İşletme Bölümü ve Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerini seçecek en yüksek puanlı birer öğrenciye 400 TL, Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu’ndan Muhasebe Vergi Uygulamaları programını seçecek en başarılı ilk 5 öğrenciye aylık 400 TL, Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu’ndan Elektrik (İ.Ö.) ile Makine (İ.Ö.) programlarını tercih edecek en başarılı ilk 5 öğrenciye 400 TL, Orhangazi Meslek Yüksekokulu’nun her programlarını seçen en başarılı ilk 5 öğrenciye 400 TL ve; Büyükorhan Meslek Yüksekokulu’ndan Avcılık ve Yaban Hayatı Programı’nı seçecek en başarılı ilk 4 öğrenciye 400 TL burs verileceği yer alıyordu.

Uludağ Üniversitesi’nin, eğitim çıtasını yükseltmek amacıyla başlattığı başarılı öğrenciye burs kampanyasına Bursa’daki sivil toplum kuruluşlarının desteği de artmaya başladı hemen.

Çatı örgüt olmanın ağırlığıyla ilk desteği Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) açıkladı önce.

Çok yakın tarihlerde de BALKANTÜRK Eğitim Vakfından (BEV) eğitime büyük destek geldi. Vakıf, Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik bölümü ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’ne kayıt yaptıracak başarılı öğrencilere 500-750 TL arasında burs vereceğini açıkladı. Bu burs nedeniyle BALKANTÜRK’ün ismi, ÖSYM tercih kılavuzlarına da yer alacak. Burs Protokolü, Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Naci Şahin, dekanlar ve bölüm başkanları tarafından imzalandı.

Bu arada güzel bir gelişme daha oldu. Bilişim Sektörü İş Adamları ve Profesyonelleri Derneği (BİSİAD), bilgisayar mühendisliği öğrencilerine burs vereceğini açıkladı. Dernek, gelecek yıldan itibaren UÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünü ilk beşte kazanan ve kayıt yaptıran öğrencilere 4 yıl boyunca aylık 500 TL burs verecek. BİSİAD’ın adı da ÖSYM tercih kılavuzlarında yer alacak. Bu konuyla ilgili protokol, Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, BİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akın ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Kopmaz tarafından imzalandı.

Yakın bir tarihte bir başka gelişme daha yaşandı…

Avusturya’nın Innsbruck Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi ile yürütülen Secondos Değişim Programı çerçevesinde lisans ve doktora öğrencilerine burs vereceğini duyurdu. Buna göre; 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü doktora öğrencilerinden tez aşamasında olan 2 öğrenciye araştırmalarını Innsbruck Üniversitesi’nde sürdürebilmeleri için 12 ay süre ile ayda 800 Avro Araştırma bursu verilecek. 

Ayrıca, gelecek yıldan itibaren lisans öğrencilerinden her sömestr bir öğrenciye Innsbruck Üniversitesi tarafından 5 ay süre ile ayda 600 Avro Eğitim bursu da ayrılacak.

Üçüncü nesil üniversite ideali; Bilimsel yayınlar, buluşlar, sosyal etkinlikler, yaşanabilir binalar, mutlu öğrenciler, mutlu çalışanlar, çevresel yatırımlar, daha az enerji ve su harcayan yapılanmalar, kentle işbirlikleri, uzun vadeli çözüm üretilmiş eğitim mekanları, insana ve hayvanlara uygun yaşam alanları demek olmalı… Sanırım burslar da bu idealin ilk harcı…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.