Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üç puan çok önemli

Yazının Giriş Tarihi: 18.03.2018 00:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.03.2018 00:47

Çok zor bir maç geride kaldı. Taraftarın haklı olarak çıldırdığı anlarda bitime dakikalar kala Stancu’nun golü geldi. Güzel olan sadece maçın galibiyetle bitmesi oldu. Diğer maçlara oranla yeşil beyazlıların daha istekli daha hızlı olduklarını söyleyebilirim. Ancak fazlası yok.

Grozav sahanın hemen hemen en kötüsüydü. Le Guen doğru bir değişiklikle Yusuf Erdoğan’ı aldı. Bostock iyi oyuncu evet ama henüz tam anlamıyla kendini bulamadı. Zaman zaman öyle pas hatalar yaptı ki taraftarların tepkisini çekti.

Yusuf Erdoğan’ın oyuna girmesiyle Bursaspor adına hareketlenen maçta aynı zamanda inanılmaz hataları iyi değerlendiren, deplasmanda üç net pozisyon bulan bir Sivasspor izledik. Sivassporlu oyuncuların da hırslı ve istekli oluşu tempolu bir maçı izlettirdi bize.

Emre Kılınç bencil olmasa belki de benzer bir golü maç sıfır sıfırken Sivasspor bulacaktı. Aynı şeyi Robinho içinde söyleyebiliriz. Her şeye rağmen Sivasspor’un Harun’un kurtardığı önemli pozisyonları var. Eğer Harun’un o kurtarışları olmasa maçın galibi Sivasspor olurdu.

Bursasporlu oyuncuların basit top kayıplarını neyle izah edebiliriz bilemiyorum. Aşırı konsantrasyon olabilir. Stres olabilir. Bunu hemen hemen bütün maçlarda gördük. Bu sezon için yapacak bir şey de yok.

Kazanma alışkanlığının olmaması yani bir başka deyişle seri galibiyetler alınamaması her maçı bu hale getiriyor. Rakibi karşılamada öyle hatalar yapılıyor ki yeşil beyazlı takımda inanılır gibi değil.

Kazanan her zaman haklıdır evet. Zaten sezon bitiyor. Bu sezon böyle geldi böyle gidecek. Açıkçası önemli olan kazanmak, iyi oyun değil. Ama Bursaspor’un oynadığı oyun hiçbir maç için ümit vermiyor. Diyeceksiniz ki direkten dönen toplar var. Evet var direkten Batalla ve Yusuf Erdoğan’ın topları döndü doğru. Ama o zaman yeşil beyazlılar zaten 1-0 öndeydi. Sivasspor yediği golün şokunu yaşıyordu. O toplar direkten dönmese maç 3-0 bitse de yorumumuz değişmezdi. Maçı Sivasspor da aynı skorla kazanabilirdi.

Yeşil Beyazlı taraftarların protestolarını son derece haklı buluyorum. Geçen sezon Bursaspor son hafta düşmekten kurtuldu. Taraftarlar bu sezon korkulu rüya görmek istemiyor. Göreceğini de sanmıyorum. Evet Bursaspor’u hep eleştiriyoruz çünkü hiçbir maçta bir sonraki maç için umut vermiyor. Peki neden korkulu rüya görmez diyoruz? Çünkü ligde her şeye rağmen Bursaspor’dan daha kötü takımlar var.

Sonuç itibariyle Bursaspor zor bir maçı galibiyetle tamamlayarak çok önemli bir üç puan aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.