Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üç cenaze

Yazının Giriş Tarihi: 04.02.2018 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.02.2018 00:00

Salı günü ardı ardına gelen iki vefat haberi ile üzüldük. İlki Hacıbey Kebapçısı sevgili dostumuz ve büyüğümüz Hazım Adanur'du, yıllar önce Demokrat Parti Osmangazi İlçe Başkan Adayı olduğum kongrede ilçe delegesi olarak oy kullanacaktı çok çekişmeli bir kongreydi ve sevgili Hazım Adanur'un benim için yaptığı o müthiş mücadeleyi asla unutamam. Kongre salonunda fenalaşacak kadar mücadele etmesi benim için takdire şayandı yıllarca görüştüm halini hatırını sormayı ihmal etmedim. Hazım Adanur bazen üzüntülerini anlatırdı ve benimle dertleşirdi kendisi DYP’nin Bursa kurucularındandır ve hayırsever bir iş adamı olarak ta Bursa'ya ve eğitime önemli katkılarda bulunmuştur biri teknik olmak üzere Bursa'ya dört adet lise yaptırmıştır. Hazım Adanur'un cenazesi Tophane mevkin de Şehadet camiinden kaldırıldı oldukça kalabalık bir cenaze namazına şahitlik ettik DYP-DP nin eskileri cenaze namazında hazır bulundular merhum Hazım ağabeyimize rahmet diliyorum mekanı cennet olur inşallah.

İkinci cenaze ise Orhan Altınöz'e aitti Hatay gezisi sırasında geçirdiği beyin kanaması sebebiyle 8 gün yoğun bakımda kalan Altınöz kurtarılamadı kendisini 1996 yılında İçişleri eski bakanı Mehmet Gazioğlu nun DYP Bursa il başkanlığı döneminde il yönetiminde aldığı görev sebebiyle tanımıştık aslında kendisi Demokrat bir çizgiye sahipti sonra ki yıllarda ise akrabalık bağı kurdukları Necmettin Erbakan sebebiyle milli görüş çizgisine geçerek burada siyaset yaptı ve sevilen bir isim oldu. Hazım Adanur'un cenazesi öğle namazına müteakip kılındıktan sonra Orhan Altınöz'ün cenazesi için Demokrat Parti İl Başkanı Ali Biliz, teşkilat başkanı Rıfat Haliç, il başkan yardımcısı Yaşar Yanıklar il yöneticisi Volkan Özen, milletvekili adayı Yusuf Öz ve partililerle Ulu caminin yolunu tuttuk bu kez cenaze yine Demokratlar ve milli görüşçüler çoğunluktaydı uzun zamandır görmediğimiz birçok dost ile cami bahçesinde karşılaştık.

Cenaze namazına hazırlandığımızda bize göre etik olmayan bir durum yaşandı cenaze namazını kıldıracak olan hoca konuşmasının ardından merhum başbakan Necmettin Erbakan'ın oğlu ve Necmettin Erbakan vakfı genel başkanı Fatih Erbakan'a sözü ve mikrofonu verdi, bize göre yanlış bir hareketti cenazelerin siyasallaşmaması gerekir Fatih Erbakan'ın konuşması uzayınca cenazeye katılanlar arasında serzenişler başladı tepki koyanlardan biri de DP İl başkanı Ali Biliz oldu ve tepkisini konuşmanın uzamasıyla sesli olarak dile getirdi ve bizimle birlikte çoğunluğun düşüncesini yansıtmış oldu.

Hazım Adanur'un cenazesine giderken bir kötü haberde Demirtaş'tan geldi DYP Demirtaş gençlik kolu başkanı Kadir Alan'ın vefat etttiğini duyunca şok oldum hayat dolu neşeli sevecen ve bir o kadarda sevimli Kadir Alan'ın intihar ettiğini söylediler şaşırdım. Beni arayan il eski teşkilat başkanı Sefa Şahin’di. ''Kadir Alan'ın sayfasında baş sağlığı mesajları var ne oldu? Kadir vefat mı etti?'' demesiyle ilk şoku yaşadım  telefonu kapatıp sayfasına baktığımızda acı gerçeği okudum ve ortak dostları aradığımızda aynı cevabı aldık Demirtaş eski belediye başkanı Mümin Tüfek, Uğur Şahan herkes şokta, Hazım Adanur'un cenazesinde karşılaştığımız Nilüfer belediye başkanı Mustafa Bozbey'e soruyorum oda inanamadığını ifade ediyor, Kadir Alan'ı tanıyan herkes şokta bu kadar hayat dolu olan biri nasıl böylesi bir bunalıma düşer diye şaşırıyor ve merak ediyor inanamıyor.

Aynı gün cenazeleri kaldırılan Kadir Alan'a Hazım Adanır'a ve Orhan Altınöz'e rahmet diliyoruz inşallah mekanları cennet olur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.