Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin lider dijital ilçesi: İnegöl

Yazının Giriş Tarihi: 25.02.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.02.2020 00:00

İnegöl denilince akla birçok özellik gelir. Mobilyası, köftesi, Oylat’ı, Çilek’i ve daha niceleri…

Yerli halk, Kafkas Göçmenleri, Balkan Göçmenleri ve Anadolu Göçmenlerinden oluşan İnegöl Sosyo-kültürel yapısı ile de adeta bir Küçük İstanbul olarak adlandırılır.

Türkiye’nin birçok ilinden büyük olan İnegöl, Bursa’nın da en büyük ilçesidir.  Bu özellikleri ile birlikte İnegöl siyasetten de Bursa’da önemli bir konumda yerini koruyor. Ak Parti’nin güçlü olduğu ilçede Belediyeyi şuan Alper Taban yönetiyor.

Başkan Taban geçtiğimiz Cuma Günü Bursa Haber Gazetesi’nin konuğu oldu.

Bursa Haber’in yazar ve yazı işleri kadrosuyla bir araya gelen Başkan Taban, İnegöl ile ilgili yaptığı ve yapacağı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

8 Kasım 2017’de Alinur Aktaş’ın Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla birlikte İnegöl’de bayrağı devralan Alper Taban 1,5 yıllık ara dönemin ardından geçen yıl 31 Mart yerel seçimlerinde de aday gösterildi ve İnegöl halkının güçlü desteğiyle yeniden seçildi.

Taban, 27 aydır görev yaptığı ilçede ses getiren projelere imza atmaya başladı. İnegöl’de Türkiye’de ilk sayılacak projeleri kazandıran başkan, bu anlamda bölgede ilk defa silindirle sıkıştırılmış yol uygulamasını hayata geçirerek Yerli ve milli bir uygulama’ya imza atmış.

Başkan, yönetimi aldıktan sonra İnegöl halkına 94 realist vaatte bulunduğunu söyleyerek halkın önceliği bizim de öncelliğimizdir diyerek; başta ulaşım, alt yapı, tarım ve turizme yoğunluk vermiş ve verilen vaatleri yerine getirmek için sağlam, dinamik ve profesyonel bir ekip kurmuş.

DİJİTAL ALANDA LİDER

Başkanın özellikle vurguladığı bir başka konu, dijitalleşme…

Türkiye’de 1300’ü aşkın belediyenin içinde e – Devlet üzerinde işlerin kolaylıkla halledilmesinde 1. Sırada olduğunu söyleyen Taban, “Cumhurbaşkanımızın ‘Hizmeti vatandaşın ayağına götürün’ söylemini kendimize ilke edindik ve bu doğrultuda çalışmalarımızı elektronik ortamlara taşıdık. Vatandaş çoğu işini belediyeye gitmeden oturduğu yerden halledebiliyor. Adaletli ve kaliteli işler yapmaya gayret ediyoruz. Kalite anlamında da uluslararası belgelere sahip olduk” dedi.

İnegöl’de yönetim olarak en başa vatandaş memnuniyetini koymuş. Bunun için de özellikle dijital ortamda 5 10 saniye gibi kısa bir sürede talepler alınıyor ve çözümü için gayret gösteriliyor.

Bir başka ayrıntıda belediyedeki tasarruf…

Başkan, göreve geldiğinde 854 kişiyle kurumu devraldığını, işten çıkarma olmadan personel sayısını 110 azaltarak, bütün birimlerde personelin yaptığı işe göre çeşitli eğitimler vererek genç ve dinamik 740 personel ile yollarına devam ettiklerinden bahsetti.

Başkanın İnegöl’e kazandırdığı bir başka alan ise ‘Özel Sosyal Donatı’ alanlarıdır. Bu bağlamda her mahalleye, her muhitte semt sahaları ve çok amaçlı parklar kurularak hem çocuklara hem de ailelere güvenli alanlar oluşturulmuş.

Başkan Taban’ın, İnegöl için çok çok önemli dediği konulardan biride temizlik…

“Temizlemekten öte kirletmeme” kültürüne geçmeye çalışıyoruz dedi. Bunun için de halk ile ciddi çalışmalar yapıyoruz diyen başkan, güçlü ve temiz bir İnegöl imajı için yeni bir farkındalık oluşturmak ve bu anlamda gerekli da adımlar atılıyor.

İnegöl neden Türkiye’nin Davos’u olmasın diye bir eylem planı hazırladık diyen başkan Taban, yaylalarda yaz turizmi olduğu kadar kış turizminin gelişmesi için çalışmalara başladıklarını, bunun için de İnegöl geleceğin Davos’u olacak diyerek bacasız sanayi İnegöl’ün hem Türkiye’de hem de Dünya’da adına yakışır şekilde yerini alacağından bahsetti.

Yine İnegöl’de önemli bir turizm merkezi sayılan ‘Oylat’ için de çalışmaların olduğunu, bu manada Oylat için ‘Kentsel Tasarım Projesi’ hazırlayarak daha verimli bir Oylat’ın olacağını vurguladı.

İnegöl’de kesmeden biçmeden bütün izinler alınarak dönüşümler olacağını söyleyen Taban, 800 TOKİ ile de Bursa’da en fazla paya sahip olduklarını söyledi.

Başkan’ın kitap okumaya da önem verdiğini görüyoruz. 4. Kitap Günleri Fuarı bu kez 28 yazar 124 yayınevi katılmış. Fuarla birlikte yerel yazarlara da yer verdiklerini söyleyen başkan,  İnegöl bilimle, bilgiyle ve teknolojiyle geleceğe emin adımlarla ilerleyecek dedi.

İnegöl’de geçen sene ilk kez köfte festivalinin yapıldığını öğrendik başkandan. İnegöl lezzetlerinin uluslararası anlamda da yerini koruyabilmesi için çalışmalar yaptıklarından bahsetti. Bunun yanında seracılık olmadan Türkiye’de en son hasadı yapılan Çilek’in de bundan sonra festivaller düzenleyerek İnegöl’e özgü değerlerin korunması adına daha kalıcı hale getirmek için ciddi anlamda çalışmaların olacağı müjdesini verdi başkan.

Bunların dışında İnegöl’de Nöbetçi Kütüphane uygulamasına geçileceğini de söyleyen Başkan, yenilik ve inovasyon süreci de teknoloji akımına göre İnegöl’de yerini alacak dedi ve bu konuda da başkan ve ekibi hayli iddialılar.

Evet!..

Bacasız Sanayi İnegöl’ü say say bitmez. Ekonomisiyle, turizmiyle, havasıyla, suyuyla, sanayisiyle daha birçok yönüyle Türkiye’de ilklerin ilçesi İnegöl’de çalışmalar bu yönde…

Bursa Haber ziyaretinde bizlere çalışmalarından samimi açıklamalarda bulunan başkan Alper Taban ve ekibine biz de Bursa Haber ailesi olarak başarılar diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.