Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’den dünyaya büyük rest!

Yazının Giriş Tarihi: 10.09.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.09.2020 00:00

Türkiye'nin Otomobil Girişimi Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş’ın zaman zaman yaptığı açıklamaları okudum. Atılacak adımları ‘bir bilen’ olarak tane tane anlatıyor ve gerçeklerin fark edilmesini istiyor…

Dünya otomobil devlerine kafa tutacak hale geldiğimizi” iddia edenlere de şaşırıyorum doğrusu… Elektrikli otomobili sadece bizim ürettiğimizi, dünyayı ele geçireceğimizi sanıyorlar!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla 5 Ağustos'ta gerçekleştirilen TOGG Yönetim Kurulu Toplantısı'nda prototipin 1/4 ölçekli modelini yönetim kurulu başkanı ve üyelerine gösterdiklerini biliyorum. Umarım o aracın tanıtımı, 3 ay sonra Bursa’da yapılır ve dünyaya buradan mesaj verilir…

Elektrikli, fikri ve sınai mülkiyet hakları tamamen Türkiye'nin Otomobil Girişimi Grubu'na ait, C segmentinde bir SUV olan araç için gereken bilgi altyapısı hazır…

Bakan Varank'ın daha önce açıkladığı gibi tek şarjla 500 kilometre yol alabilecek kapasitede bir seçenek üzerinde duruluyor. Türkiye'nin otomobili olarak lanse edilen araç, çok akıllı olacak. Örneğin akıllı cihazlara bağlanabilecek…

Bataryasında lityum iyon hücreler kullanılacak. Aynı zamanda otomobilin üretiminde Endüstri 4.0 çerçevesinde robotik ve ağa bağlı teknolojiler de kullanılacak.

Karakaş’ın verdiği bilgiye göre; aracın dünya otoyollarına çıkışı için 2-2,5 yıl var… Bir başka anlatımla 2022 yılının ortasında pazara sunulması planlanıyor…

Şimdi soruyorum;

1-Gemlik’te temeli atılan fabrika inşaatı, kaç yıl sürecek?

2-Fabrikanın elektrik ve elektronik altyapısının tamamlanması ne kadar zaman alacak?

3-Fabrikada bantların hayata geçirilmesi için ne kadar zaman gerekecek?

4-Lityum pilleri kim, nerede üretecek?

5-Aracın yedek parçalarını üretecek Türk yan sanayi kuruluşları değişime hazır mı? Yoksa yeni yan sanayiciler mi devreye girdi?

6-Aracın çarpışma testi nerede yapılacak?

7-Pazarlama stratejisi belirlendi mi?

8-Üretilecek ilk 10 otomobil için sıraya girenler kimler?

9-Fay hatlarına çok yakın olan fabrika inşaatında depreme dayanıklı olması için hangi yöntem kullanılacak?

10-Rakiplerine göre öne çıkan özellikleri hangileridir?

Sorularıma yanıt alabilirsem buradan yayınlayacağım.

XXX

İNCİR ÇEKİRDEĞİ KIRILDI!

Dünyanın en lezzetli ‘Siyah İnciri’ Bursa’da yetişir. Yıllık ortalama üretim 40 bin ton. Bu rakamın yarısı ihracata gider ve ihracatın yüzde 90’nına yakın kısmı da ‘Bursa Siyahı’ adıyla tescillenen üründen oluşur…

16 Ağustos 2020’de 25 TL den açılan incir fiyatı geçen hafta 6-7 TL’ye kadar gerileyince üretici çok gergin günler yaşamaya başladı. Geçtiğimiz yıl da fiyatlar 12 TL’den 4 TL’ye gerilemiş, Tarım AŞ’nin devreye girmesiyle ortalama bir fiyat uygulanabilmişti…

İnsan sormadan edemiyor; Madem 6-7 TL’ye alınabiliyordu da neden 25 TL’den pazara girdi tüccar? Madem 25 TL’ye alınabiliyordu da köylü neden 6-7 TL’ye satmaya mecbur…?

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, konuyla ilgili Ovaakça’da üretici ile birlikte toplantı düzenledi…

Türkoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan Tarım AŞ’yi göreve davet ederek “Halkımızın mağduriyeti mutlaka çözüm bulmalıdır. Avrupa’daki marketlerde TANESİ 0,89 Euro’dan satılan incirin kilosu 70 TL’ye geliyor. Aradaki fark kimin cebine giriyor?” diye sordu…

Bence 6-7 TL de yanlış fiyat 25 TL de… Üreten Türkiye diye konuşanlar bu aşamada köylünün yanında olmalı.

Kim bu işi çözerse bir kasa incir benden!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.