Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye, Rusya, İran

Yazının Giriş Tarihi: 14.12.2015 00:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.12.2015 00:53

 

Dünyanın en sıkıntılı bölgesi Ortadoğu'da bir türlü huzur sağlanamıyor insanlık tarihinin neredeyse başlangıcından bu güne okuyup incelediğimizde uzmanları dinlediğimiz'de  sorunlar ve savaşlar genelde Ortadoğu kaynaklı çıkmaktadır.

Olası bir 3.dünya savaşının'da Ortadoğudan çıkacağı tahmin edilip rivayet edilmektedir.

Osmanlı imparatorluğunun hakimiyetinde asırlarca bulunan ortadoğu petrol'ün varlığının keşfi ve değerinin batı dünyası tarafından anlaşılması sebebiyle uzun vadeli politikalar ve projelerle isyan ve vaatler ile bir çok yerde Osmanlı düşmanlığı başlatılıp Arap milliyetçiliğinin pompalanması ile kanlı isyan ve savaşlar başlamış  3 kıta'da asırlarca hüküm sürmüş koskoca Osmanlı imparatorluğu bir daha parçalanana kadar huzur bulamamıştır.

Oysa Osmanlı teknolojiyi yakından takip edebilen bilim adamlarını bünyesinde barındırmış olsa petrolün varlığı ve önemini daha önceden kavrayabilir ve tedbirlerini alıp özellikle İngilizlerin asırlık oyunlarını bozabilirdi.

Günümüze dönersek hem Türkiye'nin hem Rusya'nın hem İran'ın mazinin hayalleri ile yaşadığını görüyoruz.

RUSYA

Rusya lideri Putin yine bizdeki gibi onunda hayalinde Rusya yerine eski ve güçlü Sosyalist Sovyet Cumhuriyetler Birliği(SSCB) bu hayali gerçekleştirmek ve sıcak denizlere inebilmek en büyük emelleridir kazara birde bizim boğazları almış olsalar dünyayı yönetecekler.

Putin'in meydanı boş bularak Türkiye hakkında söylediği cümleler'de hiç hoş değil. Ordu komutanlarına vur emri veren Putin ülkemizin etrafını füzelerle çevirmiş durumda Kırım'dan sonra Kıbrıs'daki Baf üssünü Ege'de, kara harekatında'da Ermenistan'ı destek amaçlı kullanabilir ve Ermeniler her an Azerbaycan'a saldırabilir.

Putin ülkemiz için Domates satan ve turistimize muhtaç gerici ülke tabiri kullandı bu küçümser tavra elbette bizlerin cevabı'da çok rahat olur...!

İRAN

M.Ö. 3000 yıllarından beri İran biliniyordu varlığını sürdüren en eski imparatorluk

Osmanlı ne zaman Avrupaya bir sefer düzenlese İran Doğu'dan kendisine saldırı düzenlemekteydi

1514 yılında Çaldıran’da Osmanlı Sultanı Yavuz Sultan Selim, Şah İsmail’i ağır bir hezimete uğrattı ve Tebrizi fethetti. Şah İsmail’in ölümünden sonra tahta geçen oğlu Tahmasb zamanında İran bütünüyle Osmanlıların eline geçti.

Osmanlılar da İran’ın Rusların eline geçmemesi için İran üzerine bir sefer düzenledi. Osmanlılarla Ruslar arasında bir savaş tehlikesi belirdi, ama sanıldığı gibi olmayarak iki devlet anlaşarak, İran’ı aralarında pay ettiler. Bu anlaşma uzun sürmedi. Tahmasb kuzeydoğu İran’da bir ordu toplamaya çalışıyordu. Çar Petro, tahtın Safevi Sülalesine geçmesini uygun karşılayacağını açıklamıştı. Ama bütün bunlar Safevi Sülalesinin tahtı ele geçirmesine yetmedi.

Geçmişin güçlü devletlerinden İran her ne hikmetse anlaşılması güç sinsi bir devlet Türkiye'yi Ortadoğu'da kendisine rakip görmesi sebebiyle bize karşı düşman bir tavır içerisinde olmuştur tarih boyunca ve Türkiye kavgaları yaparken İran sessiz durur ve gelip paralı anlaşmaları yapıp kaçar dış politikaları bizden daha iyidir maalesef müttefik olarak genelde Rusya ve Çin'i kullanır.

Netice itibarı ile bu durumda Türkiye Nato Müttefiki olmakla kendisine bir avantaj sağlamıştır diyebiliriz tabi Savaş durumunda Nato bizi satmazsa...!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.