Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye düşerse...

Yazının Giriş Tarihi: 03.06.2018 01:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.06.2018 01:43

Siz hiç düştünüz mü? İnsan düştüğünde çok farklı duygular içerisinde olur. Ayağı takılıp düştüğünde başka, toplum içerisinde düştüğünde başka, dostlarının yanında düştüğünde bambaşka bir utanç hisseder. Düşmek kolay iş değildir velhasıl... Birde ulusal çapta düşmeye görün milletçe, devletçe...

Dünya'nın son 20 karanlık yılında onlarca düşen toplum gördük. Afganistan, Pakistan, Irak, Suriye yakın tarihte yaşanan zulümlerine şahitlik ettiğimiz devletler, milletler, ülkeler, toplumlar... Bugün yine güneşin batıdan doğduğuna inananlar heyecanlı bir şekilde Türkiye düşsün diye uğraşıyor. Türkiye düşsün ki, İslam'ın bereketli toprakları ve mazlumlar sahipsiz kalsın. Türkiye düşsün ki, Balkanlardan Afrika'ya, Sibirya'dan Ortadoğu'ya mazlumlara kimsenin eli ulaşmasın. İşte bu düşünce deryasında boğulamayanların yine hedefi Türkiye. Top yekun ekonomi savaş makineleri ile ulusal ekonomimizi parçalayan, döviz ve de diğer argümanlarla esnafın soluğunu kesip iş adamlarına üretip yaptırmayanlar hep aynı düşmanın ortakları. Türkiye dendiğinde Türk milleti dendiğinde aklına Kıbrıs Beşparmak dağlarına çıkan tank gelenler, Afrika'nın çöllerinde su çıkarıp mazlumlara hayat verip Hızır misali yetişenlerin kimler olduğunu bilenlerdir.

Önceki akşam Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun sahur programına eşlik ettim. Elbette öncesinde Ak Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay'ın misafiri olarak Nilüfer halk iftarına katılım gösterdim. Nilüfer halkıyla kısa sürede iletişim kuran ve de halkla ilişkileri kuvvetli renkli bir isim Başkan Ufuk Ay. İlçe teşkilatının yeni göreve gelmesi nedeniyle organizasyona yansıyan acemilikler olsa bile güleryüz, samimiyet ve ekip ruhu ile işlenmiş davette misafirperverlik en üst düzeyde gerçekleşti. Yine organizasyonun basın ayağından sorumlu BPR Ajans Danışmanlık Suat Kılıç'a basın mensuplarına gösterdiği yüksek ilgi ve alakadan ötürü teşekkür ediyorum. Program sonrasında hasbihal ettiğimiz ilçe halkının Ak Parti ile ilgili görüşleri müspet. Türkiye'nin en önemli sorununun ekonomi olduğunu ifade eden vatandaşlar için umut yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

İftar ile sahur arası programların hareketli olduğu Bursa'da, siyaset en üst seviyede gündem konusu. Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin Bursa mitingi ile alevlenen siyasette Ak Parti'de saha hakimiyetini güçlendiriyor. Seçimin iyiden iyiye Ak Parti ve CHP kanadında güçlendiğini gördüğümüz süreçte yerel yönetimlerin ve belediye meclis adaylarının sahalarda pekte yer almadığını kabul etmeliyiz. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın halk ve mahalle ziyaretleri ile iftar programlarını ve yine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin benzer özellikte programları ile basın ile iftar farkındalığını saymazsak eğer Ak Parti yerel yönetimlerinin sahada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına herhangi bir çalışma yapmadıklarını kabullenmiş oluruz.

Yine belediye meclis üyelerinin pek azını sahalarda aktif gördüğümüzü ifade etmem gerekiyor. Kent genelinde siyasetin yoğunlaştığını kabullendiğimizde CHP saflarında da yine sahalarda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve ekibi dışında Milletvekillerinin çalışmalarını gördüğümüzü ifade etmeliyiz. CHP'nin yine bu dönem favori adayları arasında Erkan Aydın ve Nurhayat Altaca başa baş bir mücadele içindeler. Bursa'da 2'nci bölge seçimlerinde ses seda yok. Tüm partilerin yok hükmünde sosyal medya ve medya iletişimi sergilediği 2'nci bölgede profesyonel siyaset geçmişi olan ve Ak Parti bölge lideri Efkan Ala'nın ekibinin de sessizliği dikkatlerden kaçmıyor.

Bursa'nın dağ yöresini baştan sona dolaşarak kentli ile buluşan ve kenti bütünleştiren Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, dağ yöresinin İyi Parti'ye oy kaptırmasını engellemiş durumda. Yine önceki akşam Nilüfer Halk iftarında Çavuşoğlu'nun yanında gördüğümüz Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu'na teşkilatın sevgisinin bittiğini ifade etmeden geçemeyeceğim. Kosova Üsküp Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde düzenlenen sahur programına katılan Başbakan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, 'Türkiye düşerse sadece bir millet değil aynı zamanda bir ümmet düşer. Türkiye'nin düşmesi içinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın düşmesini hesaplayanlara cevabı sandıklarda milletimizle birlikte tokat gibi vuracağız' diyerek Balkan göçmenlerinin desteğini aldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman'ın yanı sıra Bursa Milletvekili Adayı Refik Özen'in eşlik ettiği programa özellikle Balkan kadınları ile gençlerinin yoğun ilgisi dikkat çekiciydi. Balkan böreklerinin her bir çeşidi ile kalabalık davetli gurubunu ağırlayan derneği birliktelik başarılarından ötürü kutlarken, Balkan ruhunun günümüz aile yaşamında halen daha devam ettirilmesini önemli bir değer olarak görüyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.