Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk iş dünyası ve Mutabakat Hükümeti

Yazının Giriş Tarihi: 09.08.2016 00:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.08.2016 00:47

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) üyelerini sanırım güvenlik nedeniyle Çankaya Köşkü’nde ağırlayan Başbakan Binali Yıldırım, çalışan, üreten, taşın altına gövdesini koyan, büyük Türkiye ideali etrafında kenetlenen herkese müjdeler verdi.

81 il, 160 ilçe ve 365 oda ve borsa temsilcisi… Yapılan istişare toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım’ın, "Türkiye'nin kalkınmasında, büyümesinde çok büyük emeği olan müstesna toplulukla bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasında, öncelikle 15 Temmuz Kalkışması’ hakkında bilgiler paylaştı. Yıldırım’ın; “Hatırlayacağınız gibi; 15 Temmuz gecesi FETÖ, devleti, sayın Cumhurbaşkanını, Genelkurmayı, MİT'i bombaladı. Masum insanları öldürdü. Şehitlerimizi ve bize bıraktıkları mesajı hiç ama hiç unutmayacağız. O uzun karanlık gecede milletimize kurşun sıktılar. Asker kıyafeti içerisindeki bu teröristler 238 canımızı kalleşçe katlettiler. O gece bütün siyasetçilerimiz, bütün iş dünyamız demokrasiye sahip çıktınız. Sizlere demokrasi adına teşekkür ediyorum” sözleri açık mesajdı…

Bir karşılığı olmalıydı.

Büyük devletin büyük düşünmesi gerekiyordu… Başbakan Yıldırım da gereğini yerine getirdiklerini şu sözlerle aktardı; “Damga vergisinde ciddi indirimlere gittik, şirket kuruluşlarını ve tasfiyelerini kolaylaştırdık. Çek konusunda istismarın önüne geçtik.

Muhtasar ile sigorta artık birlikte, ayrı beyannamelere gerek yok. Yepyeni bir yatırım teşvik sistemi hayata geçiyor. Bölgesel kalkınmaya ve istihdama katkı sağlayan yatırımlara sınırsız özel destek verilecek.

Vergi prim borçlarını 36 aya kadar taksitlendiriyoruz. Vergi ile ilgili davalar ortadan kaldırılıyor. Artık mahkemelerle işiniz olmayacak. Birikmiş vergi cezalarını ortadan kaldırıyoruz. Matrah artırımı getiriyoruz. Geçmişe sünger çekiyoruz.

Varlık barışı… İçeride ya da dışarıda para var. Bu parayı getirin para da bir işe yarasın, ekonomiye katkı sağlayın, siz de paran varsa derdin var derdinden kurtulun. Orada duruyor sizi de bizi de huzursuz ediyor. Tasarruf yapmış olursunuz. Daha fazla istihdam daha fazla yatırım olur.”

Buraya kadar sanırım anlaşılmayan bir nokta yoktur.

İş dünyasına açık açık, “sizin isteklerinizi biliyoruz ve yerine getiriyoruz” diyor başbakan.

Vergi ya da sigorta ile ilgili davalar düşüyor, cezalar, gecikmeler kalkıyor. Borçlar 36 aya kadar yeniden hesaplanarak taksitlendiriliyor. Yeni teşvik sistemi ile yatırımların önü açılıyor, sistem dışı paralar vergisiz olarak sisteme adapte ediliyor.

Daha ne olsun diye düşünenlerdenim ancak atılması gereken birkaç adım daha var.

FETÖ’ye bağlı olarak görev yapan bir takım kamu çalışanlarının ‘isteklerine hayır dedikleri için’ sanayici ve işadamlarının üzerine gittikleri kamuoyunca biliniyor. Haksız cezalar ve vergi borçlarının altında inleyen bu kesimi rahatlatmak gerekiyor. Asıl borçlar diye kayıt altına alınan bu vergilerin incelenerek gerçek borçların ortaya çıkarılması gerek.

Şimdi de adaletli bir dönem hüküm sürmesi için bu örgütün süründürdüğü kesimlerle el sıkışma zamanı. Sıkıntısı olanları dinleyerek, bilgisayar ortamında vergilerin ödenebilir hale getirilmesi güzel günlerin başlangıcı olacaktır.

Bankacılık ve finans sistemimiz tıkır tıkır işliyor. Özellikle Arap sermayesi yatırımlar için hazır bekliyor. Burada da yerli ortak şartı yeniden düşünülmeli…

Artık devletin bütün birimleri, milli iradeye kurşun atan zihniyetten tek tek temizleniyor.

Aldığım bilgiye göre TOBB’a bağlı odalardan bin 500 sanayici ve işadamının ilişiği kesilecek.

Naçizane bir önerim de AK Parti, CHP ve MHP’den oluşan ‘Milli Mutabakat Hükümeti’ kurulması.

O hükümet siyaseti de temizleyecektir!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.