Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turizmciler 2018’den Umutlu…

Yazının Giriş Tarihi: 25.12.2017 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.12.2017 00:02

Bursa zengin bir şehir. Eskiler, “evliyası kadar şeytanı da çoktur” derlerdi Bursa için…

Yine her şehrin kendisine özgü dengeleri ile hassasiyetlerine göre derinlikleri vardır ve bu derinlik Bursa’da bir karış daha fazladır.

Üretimden ihracata ekonomik zenginlik kadar doğal güzellikler ve tarihi miras yönüyle de Bursa’da her şey var.

Yıl bitiyor. Değerlendirmeye turizmden başlayalım…

Bursa Turizm Platformu'nun Genel Koordinatörü, Burkon Turizm-Kongre ve Network Fuarcılık firmalarının sahibi Hasan Eker, 2017 yılının turizm sektörü açısından nasıl geçtiğine ve 2018 yılı beklentilerine ilişkin değerlendirmeler yaparken, Türkiye ve Bursa özelinde önemli veriler açıkladı.

Bursa turizminin 2017 yılı Eylül ayı itibarıyla 2015 yılına göre yüzde 20, 2016 yılına göre ise yüzde 10 büyüme gösterdiğini belirten Eker, “Ülkemizi 2017 yılı Eylül ayı itibarıyla 30 milyon 371 bin 417 kişi ziyaret ederken, 20 milyar 174 milyon TL turizm geliri elde edildi. 2016 yıl boyunca ziyaretçi sayısı 31 milyon 365 bin kişi, turizm geliri de 22 milyar 107 bin TL idi. Son 2 ay verilerini de eklediğimizde 2016 yılını geçeceğimizi tahmin ediyoruz” dedi. Eker, Bursa ile ilgili de “Bursa’da geceleme sayılarına baktığımızda 2017 yılının ilk 10 aylık verilerine göre 1 milyon 815 bin 897 yerli, 605 bin 729 yabancı toplamda ise 2 milyon 421 bin 626 geceleme olmuş. Bursa turizminde Türkiye turizmine oranla hem yerli hem yabancı turist sayısında artış var” değerlendirmesini yaptı.

Ülkemize gelen yabancı turistlerle ilgili de bilgi veren Eker, turizm sektörü açısından siyasi ilişkilerin önemli rol oynadığını ifade etti. Türkiye’ye Rusya’dan, Doğu Avrupa ülkelerinden, İran’dan ve Asya ülkelerinden gelen turist sayısında artış olduğunu, Avrupa ülkelerinden gelen turist sayısında ise yüzde 50’ye varan düşüş yaşandığını söyleyen Eker, 2018’de Çin’de ‘Türkiye Turizm Yılı’ ilan edildiğini ve önümüzdeki yıl Çin’den turist beklendiğini dile getirdi.

2018 yılına ilişkin beklentilerini de paylaşan Bursa Turizm Platformu'nun Genel Koordinatörü, Burkon Turizm-Kongre ve Network Fuarcılık firmalarının sahibi Hasan Eker, yeni yıldan umutlu olduklarını ifade etti. Eker, şunları söyledi: “2018’in daha kötü olacağına dair hiçbir belirti yok, veriler ekstra durumlar olmazsa 2018’in daha iyi olacağını gösteriyor. Biz umutluyuz. Özellikle Çin, Japonya ve Malezya’dan gelen turist sayılarında Bursa’da artış olduğu verileri elimize geliyor. Rusya ile düzelen ilişkilerimiz de önümüzdeki yıl daha çok turist gelmesine sebep olacaktır ülkemize. Rusya ve Almanya krizlerinde yeni pazarlar aramıştık ve buradan da ekstra turist çekmiştik. 2016’da Rusya’dan 469 bin turist ülkemize gelirken ilişkilerimiz düzelmeye başladıktan sonra bu yıl ise sayı 3 milyon 700 bin civarına çıktı şu an itibarıyla. Krizi öncesi yılları dahi geride bıraktık. İlişkiler geliştikçe rakamlar da artacaktır.”

Bursa turizminin geliştirilmesi için Bursa Turizm Platformu’nun kurulduğunu ve somut adımlar attığını belirten Eken değerlendirmelerini şöyle tamamladı:

“Bursa turizminde artık icraat zamanı. Sorunlar nedir, çözüm önerileri nelerdir devri bitti, Bursa turizminde artık icraat zamanı. Platform olarak Bursa’nın önceliklerini belirledik. Turizm Bakanlığı’ndan heyet ağırladık, Uludağ Üniversitesi’nde Turizm Fakültesi kurulması için adımlar attık. Kentimizdeki fuarlar artıyor. Önümüzdeki yıl yurt dışındaki önemli fuarlara da katılarak Bursa standı açacağız. Bunları Bursa’daki turizmciler olarak hep birlikte yapıyoruz. Artık Bursa turizmindeki kaynaklar tek elden yürütülüyor. Verilere baktığımızda yaptığımız çalışmaların da sonuca ulaştığını görmek bizleri mutlu ediyor”

Turizm sektöründe durum böyle, tabii ki diğer sektörler için de değerlendirmelerimiz devam edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.