Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turizm sezonu yaklaşırken…

Yazının Giriş Tarihi: 20.03.2017 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.03.2017 00:04

Turizm ülkemiz geneli için olduğu kadar Bursa açısında da önemli bir sektör elbette. Dağından inanç turizmine, denizinden sağlık turizmine kadar belki de Bursa’daki turizm çeşitliliği başka hiçbir şehirlerde bu kadar çok değildir. Bir başka tespit de özellikle Körfez ülkelerinden gelenlerin Bursa turizmini ayakta tuttuğu yönünde.

Geçen sene turizm açısından sıkıntılar yaşandığı biliniyor. Görüştüğümüz turizm sektörü temsilcileri bu sene için temkinli hareket ettiklerini söylüyorlar.

2017 Ocak-Şubat döneminde paket tur satışlarının bir önceki yıla oranla yüzde 25 düzeyinde gerilediği belirtiliyor. Rakamsal bazda bakıldığında geçen yıl Ocak-Şubat döneminde örneğin Antalya’da 143 bin paket tur satan turizmcilerin bu yıl aynı dönemde 106 bin satış yapabildiği ifade ediliyor.

Bu durum elbette yerli turistin faydasına ama döviz cinsinden turizm gelirine de ihtiyaç var. Hem de bu gelir yüzde 100 yerli olup başka sektörler gibi ithalat karşılığı yapılan ihracatta elde edilen döviz getirisi gibi de değil… Neyse bu başka bir yazı konusu olarak burada kalsın ve yeniden turizme dönelim.

Geçen sene 300’ün üzerinde seyahat acentesinin kapandığı belirtilirken, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy bu dönemi küresel türbülans olarak tanımlıyor.

Yapılan değerlendirmelerde gelen ziyaretçi sayısındaki azalmaya bağlı olarak turizm sektöründen elde edilen vergi gelirlerinde de düşüş olduğuna dikkat çekiliyor. Hatta geçtiğimiz günlerde ihracatta olduğu gibi turizm sektörü için de seferberlik gerekliliği dile getirildi.

Bu doğrultuda, 2017’de daha fazla turistin Türkiye’ye gelmesi için çalışmalara başlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, kamu ve özel sektörle birlikte 2016 yılında başlattığı tanıtım seferberliğini bu yıl da devam ettirecek.

Turizm sektörü temsilcileri Rusya’daki ekonomik toparlanmanın ülkemiz turizmine olumlu yönde yansıyacağını ifade ediyorlar.

Bu aşamada Körfez ülkeleri ile ilişkilerin daha da yakınlaşması elbette Bursa’ya yarayacak.

Bursa’nın diğer bir imkanı da sağlık turizmi alanında.

Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak, son 6 ayda Türkiye'nin fizik tedavi ve rehabilitasyon konusunda dünyanın yükselen yıldızı haline geldiğini belirterek, sağlık turizmindeki hedeflerin 2017 yılında 7 milyar dolar olduğunu söyledi.

Yaz turizmi için Türkiye'yi seçen bir yabancının yaklaşık 650-750 dolar döviz bıraktığını kaydeden Çakmak, sağlık turizminde bu rakamın yaklaşık 10 katına çıktığını dile getirdi.

Dileğimiz Bursa’nın sağlık turizmi pazardaki payını daha da arttırması elbette…

Turizm sezonunun 1 ay sonra başlayacağını ve Turizm Haftası’nın 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacağını, bu konulara tekrar değineceğimizi de yeri gelmişken belirtelim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.