Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turist Duası…

Yazının Giriş Tarihi: 13.06.2016 01:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 01:59



Rusya ile uçak krizi, terör saldırıları derken turizm sektörü gelişmelerden etkilendi ya, sektörel gelişmeler hakkında en çarpıcı bilgiler Antalya’dan geliyor. Bölge esnafı son olarak yağmur duasına çıkar gibi turist duasına başlamış.

Bursa’da uzun süre gazeteci olarak çalışıp daha sonra Antalya’ya yerleşen Bünyamin Tokmak arkadaşımız Antalya Ajans’ın Genel Yayın Yönetmenliğini yapıyor. Yılların deneyimiyle hazırladığı haberlerle bizleri bilgilendiriyor.

İşte onlardan birkaç tanesi…

-Antalya’ya gelen yabancı ziyaretçi sayısı Ocak-Mayıs döneminde yüzde 44,1 düşüşle 2,3 milyondan 1,3 milyona geriledi. Kent 5 ayda 1 milyondan fazla turist kaybetti.

-Antalya'da otellerde doluluk oranı dibe vurdu! Turizm sektöründeki kriz nedeniyle sadece Manavgat'ta 40 bin turizm çalışanının işsiz kaldı.

-Rusya ile yaşanan krizin en fazla etkilediği bölgelerden Antalya'nın Kemer İlçesi'nde 70'e yakın esnaf, son 30 yılın en kötü dönemini yaşadıklarını belirterek, yazarkasalı eylem yaptı.

-Yeni Alanya Gazetesi’nin haberine göre turizm sezonunu kötü geçiren Alanyalı esnaf son olarak turist duasına çıktı ve Alanya’nın “afet bölgesi” ilan edilmesi istedi.

Bursa’nın eski Antalya’nın da yeni Valisi olan Münir Karaloğlu göreve başladığı ilk gün yaptığı değerlendirmede, “Son dönemde Antalya'da konjonktürel olarak özellikle iki sektörde sıkıntı olduğunun bilincindeyim. Turizmde ve tarımda bir sıkıntı yaşandığını biliyoruz. Ama bunun geçici olduğunu söyleyebiliriz. Biliyorsunuz hükümetimiz daha önce bir tedbir paketi açıklamıştı. Yine şu anda krizin tekrar turizm sektörüne etkilerini azaltmak için yeni bir tedbir paketi var. İnşallah o paket çıktığında sektördeki arkadaşlarımız krizden daha az etkilenmeleri sağlanmış olur” dedi.

Antalya sadece bir örnek.

Mesela Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar da, "Uçak krizi nedeni ile Türkiye Rus turisti kaybetti. Bu boşluğu doldurabilecek turizm pazarı yok. Sadece Ruslar değil, Avrupalı turistlerin de büyük çoğunluğu artık Türkiye'yi tercih etmiyor. Kriz devam ederse oteller el değiştirebilir, hatta kara paranın eline bile geçebilir" diye konuştu.

9 günlük bayram tatili umarız sektörde hareketlilik sağlar, sadece Antalya değil İstanbul’dan Ege kıyılarına kadar turizm sektörüne önemli bir moral olur.

Turizmde Bursa’nın durumu Ramazan’dan sonra belli olacak. Körfez ülkelerinden gelenlerin Karadeniz kıyılarını tercih etmeye başladıklarına ilişkin haberler gelmeye başlasa da, Bursa’dan ve Uludağ’dan vazgeçemeyeceklerine inanıyoruz…


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.