Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trump geri adım attı…

Yazının Giriş Tarihi: 08.10.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.10.2019 00:00

Türkiye’nin yeni yol haritası bölgesel güç olmanın çok ötesine geçti. Bir yanda milli savunma teknolojileri diğer yanda insani yardımlarla öne çıkan Türkiye, bölge de etkin güç olmayı başardı. Afganistan ve Pakistan’da başarısızlıklarla yüzleşen Amerika, Irak ve Suriye’de batağa saplandı. Milyonlarca insanı evsiz bırakan Amerika, bölgeden çekilme kararı alırken Dünya’nın gözü Türkiye’nin üstünde.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, önceki gün yaptığı itiraf gibi açıklama ile Amerikan ordusunun geldiği aciz durumu da gözler önüne sermiş oldu. Trump, “Kürtler, bizimle savaştı ancak bunu yapmaları için onlara çok para ödendi ve teçhizat verildi. (Kürtler) Yıllardır Türkiye'ye karşı savaşıyorlar. Bu savaşı 3 yıl boyunca engelledim ancak bizim için bu saçma, çoğu aşiret kaynaklı, sonu gelmez savaşlardan uzaklaşmamızın ve askerlerimizi eve geri getirmenin artık zamanı” diyerek aslında terör örgütünün de nasıl finanse edildiğini açıkça vurgulamış oldu.

Türkiye’nin öne çıkmasını sağlayan bu son gelişmeler sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Kasım ayında Ankara’ya çağıran Trump, Türkiye ile yeniden dostluk bağları kurmakta kararlı gibi duruyor. Her ne kadar kırılan kalpler, kaybedilen güven yeniden eskisi gibi güçlü bağlarla sarılamayacak olsa bile Amerika adına atılan adımları mantıklı bulduğumu ifade etmeliyim. Görmekteyiz ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifade ettiği gibi Trump ile Amerika yönetimi arasında ciddi bir iletişim ve yetki sorunu var. Türkiye’nin karşısına okyanus ötesinden dikilmek isteyenlere 15 Temmuz gecesi attığımız tokat halen daha birilerini akıllandırmamış. Demek ki, daha güçlü bir tokattan öte Türk Silahlı Kuvvetlerimizin çizmesinin tadına bakmak isteyenler var!

Kremlin’den Türkiye’ye destek mesajı

Dünya gözlerini kırpmaksızın Suriye’ye odaklanmışken, Kremlin’den gelen açıklamalar Türkiye’nin elini güçlendirdi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Türkiye’nin kendi güvenliğini sağlamaya yönelik eylemlerini biliyoruz ve kabul ediyoruz” diyerek Türkiye’ye destek verdiklerini açıkladı. Rusya’da ki en yetkili ağızdan yapılan bu açıklama hem terörle mücadele konusunda hem de bölgede huzur anlamında önemli bir kayıt olarak karşımıza çıkıyor.

Peskov, Türkiye’nin Suriye'deki operasyonu kendi güvenliği için yaptığını Rusya’nın bildiğini hatırlatarak devam ettiği açıklamasında, "Suriye topraklarına sığınabilecek terör unsurlarına karşı koymayı kastediyoruz. Tekrar ediyorum; her şeyden önce Suriye’nin siyasi ve toprak bütünlüğüne saygı duyulması gerektiğini söylüyoruz” diyerek aslında Ankara ile aynı sağduyulu mesajı vermiş oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ısrarla üzerinde durduğu toprak bütünlüğü konusunda Rusya ile Türkiye’nin hem fikir olduğunu da görmüş olduk.

Bursa İş Dünyası Türk Ordusu’nun yanında

Türkiye’nin kritik bir dönemden geçtiği şu günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerine en önemli destek Bursa İş Dünyasından geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde “bir gece ansızın gelebiliriz” ifadeleriyle kamuoyu ile paylaşılan ‘Barış Pınarı Harekâtı’ ile ilgili Bursa İş Dünyasından Ankara’ya ve Türk Silahlı Kuvvetlerine destek mesajları yağıyor. Türkiye’nin geç kalınmış bir operasyonu icra ettiği ortak paydasında buluşan Bursa iş dünyası, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk Ordusunun her koşulda yanındayız mesajını verdi.

Türkiye’nin yeniden birlik ve beraberliğine katkı koyan Barış Pınarı Harekâtı, vatandaşların her türlü ekonomik zorluğu unutmasına ve vatan millet birlikteliğinde yeniden kenetlenmesine neden oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.