Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Transferler ve Beşiktaş maçı

Yazının Giriş Tarihi: 02.09.2018 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.09.2018 00:00

Transfer sezonu bitti, bütün takımlar için gelenler gidenler özellikle taraftarlar adına heyecanlıydı. Her transfer döneminde olduğu gibi bir transferi gerçekleşen isimler vardı, bir de malum masada üfürülen isimler. Yeni transferler bütün takımlara hayırlı, uğurlu olsun. Gerçekleşmeyeler bir başka bahara kaldı. Belki de devre arasına.

Gelelim Bursaspor’a. Sezon sonundan bu yana hatta geçen sezonu haftalarından itibaren transfere ihtiyaç var demiştik. Doğru olan da buydu. Batalla’nın gideceği belliydi. Belki de yerinin dolması anlamında meraklı bekleyiş taraftarların hakkıydı. Alınan oyunculara bakarak yerinin dolacağını söylemek yanlış olur ama birebir aynı özelliklerde oyuncu bulmanın da zorluğunu kabul edelim.

Oysa Lima gibi, Aytaç gibi Badji gibi takıma direk katkı yapacak oyuncular alınmaya başlandıktan sonra Bursaspor’un Batallalı takımdan daha farklı yapılanacağını gördük. Transferin son günlerinde gerçekleşen Umut Nayir ve Umut Meraş isimleri beni gelecek sezon için umutlandıran isimler. Umut Nayir’i birkaç sezondur çok yakından takip ediyorum ve Türk futbolunda önemli bir yıldız olacağını düşünüyorum. Umut Meraş da Fatih Terim’in takip ettiği ve istediği bir isimdi.

İki Umutla birlikte Samet Hocanın Tunay’ı da etkili ve verimli kullanacağını düşünüyorum. Saivet ve Sakho’yu göreceğiz.

Anlayamadığım iki konu var birincisi Titi’yi gönderip Chedijou’yu almak. Ki Chedijou iyi futbolcu ve faydalı olacaktır. Kafa golleri de atar. İkincisi Aziz Behich gibi çok kaliteli bir oyuncunun az bir bedelle satılması. Bence 2 milyon Euro Aziz için az. Özellikle üç büyükler bugün Aziz Behich’e talip olsa 5 milyon Euro’dan aşağı bonservis istemez Avrupa kulüpleri.

Yerine gelen Latovlevici için düşüncelerimi bir önceki yazımda belirtmiştim. Karabükspor’daki performansına evet. Ama Galatasaray’daki performansını sergilerse hayal kırıklığı olur...

Gelelim Beşiktaş maçına. Bu akşam harika bir maç bekliyor bizi. Bursasporlu taraftarlar için Beşiktaş maçlarının önemi malum. Tribünlerde şov olacaktır. Saha içinde ise doksan dakika büyük bir mücadele gerekiyor. Beşiktaş’ın kozu bir hayli fazla. Negredo son haftalarda gol atmaya başladı. Oğuzhan Partizan maçının yıldızıydı. Quaresma’yı söylemeye gerek yok. Babel de böyle maçları sever.

Yeşil beyazlı takımın elbette Beşiktaş’ın kozlarına karşı hamleleri ve bir oyun planı olacak. Özellikle Talisca’sız Beşiktaş’ın zaaflarını en iyi Samet Hoca biliyordur. Bursaspor, bu akşam hem rakibi durduracak hem de hücumda etkili olacak bir oyun planıyla sahada olacak. Ağır Peri-Vida savunma göbeğine özellikle Lima gibi oyuncuları kaçırmak öyle tahmin ediyorum ki hocanın da kafasındaki planlardan biridir.

xxxxx   

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.