Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Transferde aynı tempo sürmeli

Yazının Giriş Tarihi: 29.06.2015 02:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.06.2015 02:07

Bursaspor’da transfer çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.


Baktığımız yeşil beyazlı ekip çok önemli iki nokta atışı yaptı. Bunlar kaleci Mert Günok ve Tomas Sivok.. Birisi A Milli Takımımızın kalecisi, diğeri de Çek Milli Milli Takımın stoperi. Bu arada Timsah’ın diğer kalecisi Harun ve stoperi Serdar Aziz’in de A Milli takım oyuncuları olduğunu göz önünde bulundurursak kale ve savunma ciddi oranda pozitif yönde iyileşti.


Sol kanat zaten Aziz ve Emre her ikisi de milli oyuncu. Sağ kanada Erdem alındı ama Şener varken bile oraya bir oyuncu ihtiyacı vardı ve bu nedenle sağ kanat bir transfer daha istiyor.


Orta sahada en önemli isimlerin başında yer alan Belluschi kaldı ve Timsah en önemli adımı attı. Ozan Tufan da son dakika gitmezse ve Josue’nin de transferi bitirilirse orta göbek de korunmuş olacak. Bu mevkiye Traore’nin gitmesiyle yapılacak bir kaliteli yeterli olacaktır. Burada önemli olan iki kanat oyuncusu. Volkan Şen’in durumu belirsizliğini koruyor. Sol kanatta zaten bir sıkıntı vardı. Ozan İpek ve Aydın Karabulut’un durumları ortada. Dolayısı ile her iki kanat ve golcü transferinin kaliteleri, takıma uyumları bir anlamda Timsah’ın kaderini belirleyecek. Bu nedenle ince eleyip sık dokumak çok önemli. Ancak çok da geç kalmamak lazım. Yeni transferlerin uyum için bir an önce takıma katılmaları gerekiyor.


Transferde hücum bölgesi için ismi geçen oyuncuların kaliteleri ortada. Yönetimin elini biraz daha çabuk tutup bu transferleri sezon başı kamp çalışmalarına yetiştirmesi lazım.


Takımdan giden oyunculara baktığımızda Fernandao’yu zaten tutamayacaktık. Gerçekçi olalım. Sözleşmesinde yazan 5 Milyon Euro’yu yatırsak da bu oyuncu, kendisine teklif edilen yıllık ücreti nedeniyle zaten burada kalmayacaktı. Bursaspor’un da o garanti paraları vermesi mümkün değil. Şener’in ise sözleşmesinde yazan ”5 Milyon TL’ye serbest kalır” maddesi ve oyuncunun da gitmek istemesi her şeyi belli etti. Dolayısı ile gidenlerin kendi tercihi oldu bu transferler. Bursaspor iki oyuncuyu da aslında isteyerek bırakmadı.


Enes Ünal konusuna gelince..
Bence bu olay yanlış yönetildi. Enes’i transferinde Manchester City daha sözleşme bile imzalamadan kiralayacağı kulübü bile buldu. Bunu biz yapmalıydık. Enes’i kiralık olarak vermeli ve gelişimini sağlarken bizim oyuncumuz olarak kalmasını sağlamalıydık. Yöneticilik, pazarlama işte bu noktada ortaya çıkıyor. Bu krizi iyi yönetemedik. Enes sevdiğim bir kardeşimiz ve gittiği takımda da başarılı olmasını yürekten istiyorum. Yolun açık olsun kardeşim..

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.