Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tramer

Yazının Giriş Tarihi: 14.08.2016 00:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.08.2016 00:38

Yalnızca 19 Haziran 2014 - 30 Eylül 2015 tarihleri arasında düzenlenen poliçelerde hasarsızlık indirimi mevcut kullanılan programlarda sistemsel olarak hazır olmadığından dolayı verilememişti, dolayısı ile bu haklarını kaybeden sigortalıların belirlenecek olan indirim bedeli olan tutarı poliçe sahibine 31.Ağustos 2016 tarihinden itibaren kredi kartı ile yapılmış ise karta iade nakit yapılmış ise ilgili kişinin banka hesabına yapılacağını bildirmiştik.

Aşağıda belirttiğim linkten tarafınıza ait ödeme olup olmadığını sorgulayabilirsiniz…

http://primiade.sbm.org.tr/trm-primIade/public/trafikPrimIadeSorgu/sorgu.sbm

Gelelim bu haftaki konumuza…

Tramer, Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi kurumunun kısaltmasıdır. Bu sistem tüm sigorta bilgilerinin toplandığı bir veri deposudur. Tramer sorgulama yaparak herhangi bir araca ait sigorta işlemleri görülebileceği gibi aracın ağır bir hasarı olup olmadığını kontrol edebilir, kaza bilgilerini takip edebilirsiniz.

Tramer Kaydı Nedir?

Araç alım satımında ortaya çıkan sorunların giderilmesi, kişilerin ikinci el taşıt alırken mağdur olmamaları için devlet kurumları tarafından birtakım önlemler alınmaya çalışılmaktadır. Bunlar, internet üzerinden ve SMS yoluyla gerçekleştirilen dijital araç sorgulama işlemleridir. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin Tramer hasar sorgulama hizmeti bu amaçla en sık kullanılan hizmetlerden biridir.

Tramer kaydı, tüm sigorta bilgilerini toplayan bir veri deposu işlevi görür. Tramer üzerinden yapılan sorgulamalarda;

·         Araç hasar kaydı sorgulama;

·         Araç trafik poliçesi sorgulama;

·         Araç kasko poliçesi sorgulama;

·         Mağdur bilgileri sorgulama;

·         2016 kaza tespit tutanağı sorgulama, araçların kusur oranlarını sorgulama işlemleri gerçekleştirilebilir.

İnternet Üzerinden Araç Hasar Sorgulama Nasıl Yapılır?

Trafik Sigortaları Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin resmi internet sayfası olan http://www.sbm.org.tr adresinin sorgulamalar bölümünden plaka ile araç sorgulama işlemi gerçekleştirebilir. Plakadan araç sorgulama için ekrandaki sigortalı T.C. kimlik numarası veya sigortalı vergi kimlik numarası ya da sürücü T.C. kimlik numarası bilgilerinin de girilmesi gerekir. Birkaç dakika içerisinde araç hasar bilgilerini kapsayan bütün kaza tespit tutanakları detaylı olarak öğrenilebilir.

Cep Telefonundan Tramer Sorgulama Nasıl Yapılır?

İkinci el araç alacak olan vatandaşlarımız için cep telefonundan mobil tramer sorgulama hizmeti kullanılarak da araç hasar kaydı öğrenilebilir. Araç plaka bilgisi ile birlikte 5664’e gönderilen SMS yoluyla istenen bilgiler detaylı olarak elde edilebilir. Bu işlem tüm operatörler için 5 TL olarak ücretlendirilir.

Tramer Kasko Sorgulama ve Trafik Poliçesi Sorgulama Nasıl Yapılır?

Kasko poliçesi ve trafik sigortası sorgulama işlemleri de Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin web sitesi üzerinden gerçekleştirilebilir. Sitenin online işlemler bölümündeki ekrandan öncelikle sigorta şirketi seçilir. Ardından, acente no, poliçe no gibi bilgiler sisteme girilir. Kasko sorgulama sonucunda daha önceki kasko poliçesi detaylarınızı ve herhangi bir indirimden yararlanıp yararlanmadığınızı öğrenebilirsiniz.

Tramer sorgulama işlemlerinizi doğrudan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi sitesi üzerinden kendiniz yapabileceğinizi unutmayınız…

Tüm okuyucularımıza kazasız sağlıklı günler diliyorum…

Haftaya yeni bir yazımda görüşmek üzere hoşça kalın…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.