Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trafikte patron aranıyor

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2015 03:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2015 03:16


Yazılarımı takip edenler uzun zamandır Bursa’nın sahipsizliğinden ve emsali diğer metropollere oranla yaşadığı şanssızlıklardan yakındığımı gayet iyi bilirler. Her konuda olduğu gibi trafik konusunda da makûs talihimiz devam ediyor.

 

Denetim radardan mı ibaret?

İlgililer hatırlayacaktır, 7 Aralık 2014 tarihli, Bursalının suçu ne? Başlıklı köşe yazımda Bursa’yı trafik açısından diğer metropollerle kıyaslamış, diğer illerde uyarı ışıklı mobese varken bizdekilerin adeta tuzak kurar gibi hazırlandığını ve ekipli radar uygulamasının da yine en çok şehrimizde yapıldığını belirtmiştim. Ayrıca trafik ekiplerinin kafalarına göre bir caddenin sağ şeridini kapatarak denetim yaptıklarını, şehir içinde hız limiti 70 km olan caddelerde yaya geçidi gibi yerlerin yanına 50 km için radar kurduklarını ve vatandaşlara 350 TL’nin üzerinde cezalar yazdıklarını ifade etmiştim. 

Yazının sonunda ise emniyetin diğer büyük illerdeki gibi asli işine (yollarda güvenliği sağlamaya ve trafiğin düzenli akışını yönetmeye) yoğunlaşması gerektiğini vurgulamıştım.

 

Yollar sahipsiz mi?

Bu şehirde trafik magandalarının ve abart egzozlu araçların cirit attığını da belirtmiştim aynı yazıda. Belirttik de ne oldu? Koca bir hiç. Zaten halkla ilişkiler içler acısı. Ne bir duyarlılık, ne tek satır bir açıklama, ne de bir düzenleme. Hiçbir şey olmadı. Yine yazıyoruz, bir şey olmasını beklemiyoruz ama en azından siz okuyucularımızla dertleşiyoruz. Belki bir gün bu kentin yönetimine gerçekten Bursa’yı önemseyen, bu hazine değerindeki payitahta sahip çıkacak birileri gelirse biz de elimizden gelen katkıyı koyarız.

Malum kış mevsimindeyiz. Havalar soğuk ve yağış olan günlerde nemli. Trafikte araç kullanan herkesin bildiği üzere, kar ya da yağmur yağıyorsa aracın ön camları buhar yapıyor. Bunu önlemenin tek yolu da aracın kaloriferini açarak camın buharını engellemek. Tabi bunu yaparken de aracın içerisindeki havayı çevirmeniz değil, dışarıdan hava alarak cama üfletmeniz gerekiyor. İşte tam bu noktada Bursa trafiğinin bir sahipsizliği daha karşımıza çıkıyor. Önünüzde giden egzozu adeta fabrika bacası gibi tüten araçlar. Şoför gaza bastığında önünüzde koca bir siyah gaz bulutu oluşuyor. Bazıları o kadar fazla duman çıkarıyor ki, yakın mesafeden takip ediyorsanız önünüzü göremiyorsunuz. Bu duruma neden olan araçların büyük çoğunluğu servis otobüsleri ile yeşil renkteki belediye halk otobüsleri. Yani denetim altında olan, daha doğrusu olması gereken araçlar!

Bu duman neden çıkıyor? İki ana nedeni var, ya aracın motoru ciddi hasarlı yağ yakıyor, ya da mazottan çok daha ucuz olduğu için direkt yakıt olarak 10 numara yağ kullanılıyor. Her iki durumda da cezai yaptırım var ancak kim yapacak?

 

Zehir saçana ceza istiyoruz

Yıllardır bu konuda trafikçilere şikâyet ettiğimizde ‘efendim o konu il çevre ve orman müdürlüğü ekiplerinin denetiminde’ diye bir cevap alıyoruz. Çevre Bakanlığının 27/11/2001 tarihli ve 24596 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan “Motorlu Kara Taşıtlarının Egzoz Emisyonlarının Ölçüm ve Denetlenmesine İlişkin Tebliğ” çerçevesinde;taşıtların kirletici emisyonları açısından rutin muayenelerinin yapılmasının sağlanması, bu konuda Karayolları Bölge Müdürlükleri ve Emniyet Müdürlükleri ile işbirliği yapılması, yağ yakan egzozundan siyah duman çıkaran, ilgili mevzuata uymayan araçların trafikten men edilmesi gerekiyor.

Şimdi bu ilin mülki amiri Bursa Valisi değil mi? Sayın Valimiz tüm kamu kurumlarının Bursa’daki denetleyicisi ve koordineli çalışmalarının sorumlusu değil mi? Şimdi Sayın Valimiz Münir Karaloğlu, bir talimatla bu koordinasyonu sağlasa, çevre ve orman müdürlüğü ile trafik denetleme ekipleri bir hafta sıkı bir denetim yapsa ne olur? 1400 TL ve üzeri cezaların ve trafikten men edilme gibi yaptırımların uygulandığı bir ortamda bu sorun çözülmez mi?

Biz sürücüler de yolda giderken önümüzdeki kural dışı araçlar yüzünden zehir solumasak. Dışarıdan hava akışını kesersek camlar buhar oluyor, kesmezsek de çoluk çocuk zehir soluyoruz.   

 

Gerçek denetleme yapılmalı

Yukarıda bahsettiğim ve kirliliğin en büyük nedeni olan araçlar akşama kadar Bursa trafiğinde dönüp duruyor. 10-20 km yol gidip park eden şahıs araçları gibi değiller. İstedikten sonra çok rahat yakalanabilecek araçlar. Mobil bir ekip akşama kadar şehir trafiğinde dolaşsa onlarcasını bir günde yakalayabilir. 

Şimdi neden ısrarla ‘trafik denetleme, rutin kontrol uygulamaları veya radar uygulamalarından ibaret değildir’ dediğimizi umarım yetkililer bu kez anlarlar. Onlar anlayana kadar ben yeri geldiğinde bu konuları yazmaya devam edeceğim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.