Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrencilerden dershane öğretmenlerine 'Öğretmenler Günü' vefası

Öğretmenler Günü bu sene Türkiye’de başka bir havada kutlanacak. Hükümetin dershaneleri kapatma kararı, bu kurumlarda çalışan 50 binin üzerindeki öğretmene acı bir sürpriz oldu. Adana Işık Dershaneleri’nde eğitim gören bir grup öğrenci...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öğrencilerden dershane öğretmenlerine 'Öğretmenler Günü' vefası
Öğretmenler Günü bu sene Türkiye’de başka bir havada kutlanacak. Hükümetin dershaneleri kapatma kararı, bu kurumlarda çalışan 50 binin üzerindeki öğretmene acı bir sürpriz oldu. Adana Işık Dershaneleri’nde eğitim gören bir grup öğrenci de öğretmenlerini bu buruk günde yalnız bırakmadı. Öğretmenlerine çiçek veren öğrenciler, bir nebze de olsun yüzlerini güldürdü.

Adana Işık Dershanesi Barajyolu Şubesi’nde SBS’ye hazırlanan bir grup öğrenci, Öğretmenler Günü arifesinde alınan dershaneleri kapatma kararı karşısında öğretmenlerini unutmadı. Öğretmenlerinin bu mutlu günlerine buruk girmesinin üzüntüsünü yaşayan öğrenciler, yaptırdıkları çiçeklerle öğretmenlerine sürpriz yaptı. Öğretmenlerinin bu güzel günlerini kutlayan öğrenciler, dershanelerin kapanmamasını istedi. Öğrencilerden Ahmet Önem, öğretmenlerinin kötü günlerden geçtiklerini belirterek, dershanelerin kapatılmasından dolayı çok üzüldüğünü vurguladı. Dershanelerin kendileri için çok önemli olduğunun altını çizen Önem, “Dershanedeki öğretmenlerimiz bize çok yardımcı oluyor. Dershaneler kapatılırsa büyük bir boşluk olacağını düşünüyorum. Öğretmenlerimizi çok seviyoruz, Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz.” dedi.

Öğrencilerden Mehmet Fatih Çakır da okulda işledikleri konularda anlamadıkları yerleri dershanede öğretmenlere sorabildiklerini belirterek, dershanelerin kapatılmasına karşı olduğunu ifade etti. Kürşat Kutlu ise dershanede kendisine çok yardımcı olunduğunu anlatarak, “Burada öğretmenlerimiz soru çözdürüyor, etütler var, çok yardımcı oluyorlar. Yani kapanırsa çok büyük bir boşluk olacağını hissediyorum.” İfadelerini kullandı.

Öğrencilerin sürprizinden duygulanan Fen ve Teknoloji Öğretmeni Ömer Balkaya ise, Diyarbakırlı olduğunu ve kendisinin de dershaneler sayesinde okuduğunu vurguladı. Kendilerini unutmayarak ziyaret ettikleri için öğrencilerine teşekkür eden Balkaya, “Eğitimin bir vefa olduğunu biliyorum. Biz de bu vefayı devam ettiriyoruz. Biz dershane öğretmenleri olarak şunu da istiyoruz, biz öğrencilerimize sahip çıkmazsak kenarda kalmış olan vaktini boşa geçirecek olan gençler nerede vakit geçirmiş olacaklar? Eğitimin bir destek olduğunu düşünüyoruz ve bu sac ayağı içinde öğrencilerimizin dershaneye devamlılığının faydalı olacağına inanıyorum. Eğer ben de dershaneye gitmemiş olsaydım belki şuan sizin karşınıza çıkıp bir öğretmen olarak konuşamayacaktım. Fakat bundan dolayı beni yetiştiren öğretmenlerime, dershanelerime ve kurumlarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

İngilizce Öğretmeni Adem Ateş ise öğrencilerinin bu güzel günde yapmış oldukları sürprizden dolayı teşekkür etti. Öğrencilerinin her birinin vatana-millete güzel bir şekilde hizmet edecek öğretmen adayları olduğunun altını çizen Ateş, kendilerini unutmadıkları için teşekkür etti.

Öğretmenler daha sonra kendilerine sürpriz yapan öğrencilere yaş pasta ikramında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.