Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CBÜ öğrencileri, Seher'in öldüğü yerde ulaşım sistemini protesto etti

Manisa-Menemen karayolunun 14. kilometresinde, geçen pazartesi günü yoldan çıkan midibüsün devrilmesi sonucu bir öğrencinin ölümü ve 16 öğrencinin yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasının ardından Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ)...

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2013 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2013 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CBÜ öğrencileri, Seher'in öldüğü yerde ulaşım sistemini protesto etti
Manisa-Menemen karayolunun 14. kilometresinde, geçen pazartesi günü yoldan çıkan midibüsün devrilmesi sonucu bir öğrencinin ölümü ve 16 öğrencinin yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasının ardından Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) öğrencileri, ulaşım sistemini protesto etti.

Öğrenciler, kazanın meydana geldiği yolda bariyerlere pankart asıp CBÜ Muradiye Yerleşkesi önünde basın açıklaması yaptı. Gruba kazada 18 yaşında hayatını kaybeden Seher Dayı'nın annesi Ayşe Dayı ve ablası Bahar Dayı da katılarak destek verdi. Üst geçitteki bariyerlerin üzerine "Ulaşım sistemi denetlensin", "Öğrenci 2 lira değildir", "İnsan hayatına değer ver" yazılı dövizler asan öğrenciler adına açıklama yapan CBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Genç, kazanın göz göre göre olduğunu geldiğini savundu. Yıllardır süregelen Muradiye ve Yağcılar koooperatiflerinin öğrencilere yaşattığı sıkıntıların giderilmediğini söyleyen Genç, “Maalesef eğitimsiz, bilgisiz ve sorumsuz şoförlerin kullandığı dolmuşlara öğrenciler mecbur bırakılmıştır. Öğrenciyi para kaynağı olarak gören, daha fazla yolcu nasıl alırım diye yapmadığı oyun kalmayan şoförler, oy kaygısında olup da bu sorunlara çözüm bulmayan idareciler ve siyasiler, bu kazanın ve can kaybının birebir muhataplarıdır.” dedi. Muradiye Kampüsü köprülü kavşağının 90 derecelik keskin bir viraja sahip olduğunu ve hiçbir uyarı levhası bulunmadığını vurgulayarak, “Bu kadar düzensiz ve projesiz yapılan bir kavşakla aşırı hızlı kullanan sorumsuz bir şoför kaza meydana getirmiş, 18 yaşında gencecik bir kardeşimizi kaybetmemize neden olmuşlardır. Yetkililerden isteğimiz, köprülü kavşağın derhal düzenlenmesi, Muradiye ve Yağcılar kooperatiflerinin denetlenmesi, gereken tüm önlemlerin alınmasıdır.” şeklinde konuştu.

Kazada hayatını kaybeden öğrencinin annesi ise, “Benim evladım çok değerliydi. Allah benim bir evladımı aldı, yerine bin evlat bıraktı, bu acıyı hep birlikte yaşayalım diye.” dedi. Grup, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.