Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

6 bin 500 öğretmen, Öğretmenler Günü’nde bir araya geldi

Bağcılar’da görev yapan öğretmenler 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir araya geldi. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreninin ardından emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri takdim edildi. Salonu dolduran öğretmenler,...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
6 bin 500 öğretmen, Öğretmenler Günü’nde bir araya geldi
Bağcılar’da görev yapan öğretmenler 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir araya geldi. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreninin ardından emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri takdim edildi. Salonu dolduran öğretmenler, programın ilerleyen saatlerinde sahneye çıkan Türk Halk Müziği Sanatçısı Orhan Hakalmaz’ın seslendirdiği türkülere eşlik etti.

Bağcılar Kaymakamlığı ile Bağcılar Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Bağcılar Olimpik Spor Salonu’ndaki ‘Öğretmenler Günü Resepsiyonu’ 6 bin 500 öğretmen ile ailelerini buluşturdu. Programda konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, öğretmenlerinin sözlerinin hayatında derin etki bıraktığını söyledi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da öğretmenliğin ücret karşılığında veya sırf geçim endişesiyle yapılacak bir meslek olmadığını kaydetti. Çağırıcı, "Eğer işinizin içerisinde sevgiyi, eğer emanet ettiğimiz çocuklarımıza sevgiyle beraber merhameti aşılamıyorsanız hiçbir anlam ifade etmez ki, bu iş içinde sevgi olmayan özellikle çocuk sevgisi olmayan bir kişinin de öğretmenliğe tahammül etmesi asla mümkün değildir. Bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar. Mevlana’nın sözünün muhataplarıyla bir aradayız." ifadelerini kullandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da ebediyete uğurladıkları öğretmenleri ve vefat eden eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş’u rahmetle andıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından 6 bin 500 öğretmenin adına ilçedeki 10 okulun müdürleri hediyelerini İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula’nın elinden aldı. Bağcılar Belediyesi’nin öğretmenlere hediyeleri okul müdürleri tarafından takdim edilecek.

Programda ayrıca mesleğe yeni başlayan yaklaşık 400 stajyer öğretmen yemin etti. Öğretmenlerden oluşan halk oyunları ekibinin sunduğu Kırklareli yöresi folklor gösterisi de büyük alkış topladı. Katılımcılar, ilerleyen saatlerde sahne alan sanatçı Orhan Hakalmaz’ın söylediği türkülere eşlik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.