Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakırlı Gülnur, tedavi olup normal yaşama dönmeyi bekliyor

Diyarbakırlı Gülnur Baytekin(19), henüz 3 yaşındayken Serebral Palsi(Sipi) hastalığına yakalandı. Doğum sırasında oluşan ve genellikle üç yaşına kadar ortaya çıkan hastalıklardan olan Sipi’nin tedavisi ise büyük sabır istiyor. 30-40...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakırlı Gülnur, tedavi olup normal yaşama dönmeyi bekliyor
Diyarbakırlı Gülnur Baytekin(19), henüz 3 yaşındayken Serebral Palsi(Sipi) hastalığına yakalandı. Doğum sırasında oluşan ve genellikle üç yaşına kadar ortaya çıkan hastalıklardan olan Sipi’nin tedavisi ise büyük sabır istiyor. 30-40 yıl hatta bazen bir ömür süren fiziksel tedavi gerektiren hastalığa yakalan Gülnur Baytekin’in tek isteği bir an önce iyileşip okula gitmek.

Diyarbakır’da ikamet eden Gülnur Baytekin, iyileşeceği günleri büyük bir sabırla bekliyor. Baytekin, yakalandığı bu hastalıktan kurtulmak istediğini belirterek, “Annem ve babam bana sahip çıkıyor. Bir dediğimi iki etmiyorlar. Annem ve babam benim bütün ihtiyaçlarımı görüyor. Bu nedenle onlarda bel fıtığı belirtisi oluştu. Sağlığıma bir an önce nasıl kavuşurum, nerde, nasıl tedavi olabilirim bunu merak ediyorum. Her günüm bir azap olmaya başlasa da sabırlı olmaya gayret gösteriyorum. Okul okumak, akranlarım gibi yürümek, koşmak istiyorum.” diye konuştu.

Gülnur’un annesi Hanım Baytekin ise kızının gözlerinin önünde eriyip gittiğini ve bu duruma çok üzüldüklerini belirtti. Hanım Baytekin, “Kızım ortaokula kadar okudu. Ablası her gün onu okula götürüp getiriyordu. Birçok okulda sadece merdiven olduğundan, engellilerin kullanabileceği engelli rampası olmadığından, üst katlara çıkmak çok zor oluyordu. Biz de liseyi dışarıdan okumasına karar verdik. Şimdi liseyi dışardan okuyor. Lise ikinci sınıfa geçti. Kentimizin mülki amirlerinden rica ediyoruz. Bizi sayın Başbakanımıza ulaştırsınlar veya kızımın tedavisi için bir yol göstersinler” diye konuştu.

ACU: GÜLNUR’UN ÇIĞLIĞINA SESSİZ KALMAYALIM

Derman Baba Yetiş Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz Acu ise biran önce Gülnur için bir şeyler yapılması gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Aileyi ve Gülnur’u uzun yıllardır tanırım. Muhtelif defalar tedavisi için girişimlerde bulunduk. Annesi ve babası bütün olanaklarını kullanıp, tedavisi için çaba sarf ettiler. Ancak nihai çözüme ulaşamadık. İnanıyorum ki sayın Başbakanımız, medyada yankılanan bu çığlığa karşılık vererek, Gülnur’un tedavisi için ne gerekiyorsa yaptırır. Sayın başkanımızın ne kadar hayırsever olduğu hepimizin biliyoruz. İnanıyorum Gülnur kardeşimize de sahip çıkacaktır. Bu konuda yardımcı olabilirse çok makbule geçer.” diye konuştu.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Askeri Türken, hastalığın genelde doğuştan ortaya çıkan bir hastalık olduğunu ve ilaçlı tedavisinin olmadığını kaydetti. Türken, “Bu hastalık uzun süreli tedavi gerektiriyor. Rehabilitasyonla iyileştirme potansiyeline getirilebiliyor. En doğru tedavi yerleri fizik tedavi ve rehabilistayon uzmanlarıdır.” dedi.

Türken, hastalığın Türkiye görülme oranının küçümsenmeyecek boyutta olduğunu ancak hastaların çoğu zaman doğru yönlendirilmemesi nedeniyle tam tedavi olamadıklarını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.