Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aksaray Üniversitesi’nde ulaşım ve asayiş toplantısı yapıldı

Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) ev sahipliğinde, üniversite, belediye, emniyet müdürlüğü, minibüsçüler esnaf odası, öğrenci konseyi temsilcileri ve öğrencilerin katılımıyla, ulaşım hususunda yaşanan sorunların görüşüldüğü ‘Trafik...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aksaray Üniversitesi’nde ulaşım ve asayiş toplantısı yapıldı
Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) ev sahipliğinde, üniversite, belediye, emniyet müdürlüğü, minibüsçüler esnaf odası, öğrenci konseyi temsilcileri ve öğrencilerin katılımıyla, ulaşım hususunda yaşanan sorunların görüşüldüğü ‘Trafik ve asayiş toplantısı’ gerçekleştirildi.

Toplantıda özellikle öğrencilerin talepleri, yaşadıkları sorunlar, beklentileri ve çözüm önerileri dinlendi, yapılan ve yapılması planlanan çalışmalara ilişkin bilgiler verildi. Düzenlenen toplantıda kampüs içi ulaşımın ücretsiz olması için gerekli fiziki ve teknik çalışmaların yapılması, bazı duraklarda belirli saatlerde oluşan yoğunluğun hafifletilmesi, araçların yeterliliği, üniversite güzergahına gelen otobüs hatlarının sayısının arttırılması, kampüs içine ‘Aktif nokta yükleme cihazı’ konulması, aktarma blokaj süresi ve dolmuşların güvenliği gibi hususlar ayrıntılarıyla ele alındı. Öğrenciler bu konularda yaşadıkları sorunları ve çözüme dair beklentilerini sıralarken, minibüsçüler esnaf odası temsilcileri çözümün bir parçası olmaktan mutluluk duyacaklarını, el birliği ve ortak akılla, yaşanan problemlerin kısa zaman içinde çözüme kavuşturulacağını söylediler.

Öte yandan toplantıda asayiş konusu da gündeme geldi. emniyet müdürlüğü Asayiş Şubesi temsilcileri, güvenlikle ilgili üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalıştıklarını, bu hususta öğrencilerin kendilerine sürekli ulaşabileceklerini ifade ettiler. Asayiş konusunda yurt önlerindeki güvenlik tedbirlerinin üst düzeye çıkartılmasına dair fikir birliği sağlandı. Görüşmelerde, üniversite-emniyet işbirliğinde, öğrencilere yönelik genel güvenlik, madde bağımlılığı ve benzeri konularda konferanslar gerçekleştirilmesi de planlandı. Toplantılar ilerleyen süreçte daha sık aralıklarla düzenlenecek.

Toplantıya ASÜ adına Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Atasoy, belediye adına Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü İsrafil Aktürk, emniyet müdürlüğü adına Emniyet Müdür Yardımcısı Ünsal Tursun ve Asayiş Şube Müdürü Âdem Dalkılıç ile Minibüsçüler Esnaf Odası Başkan Vekili Hadi Özçelik katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.