Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SESOB: Dershaneler konusunda aceleci davranılıyor

Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, dershane ve yurtlar konusunda çok aceleci davranıldığını, mevcut durumun teşhisinde yanlışlıklar yapıldığını söyledi.     Alişan, yaptığı...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2013 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2013 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SESOB: Dershaneler konusunda aceleci davranılıyor
Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, dershane ve yurtlar konusunda çok aceleci davranıldığını, mevcut durumun teşhisinde yanlışlıklar yapıldığını söyledi.

    Alişan, yaptığı açıklamada, dershanelerin nereden kaynaklandığını, hangi gerekçelerle ihdas edildiğini, hangi gerekçelerle bu kadar büyüdüğünü tespit etmeden kapatılmasının doğru olmayacağını vurguladı. Dershanelerin mevcut verilen eğitim sisteminin yetersizliğinden doğduğunu vurgulayan Alişan, "Ebeveynler olarak bizlerde, çocukların yüksek okullara devam etmesini, için dershaneler ister istemez devreye girmekte. Bunu kapatmanın bir yolu var. Mevcut eğitim sisteminin güçlü hale getirilmesi. Toplumun tüm kesimleri tarafından destekleneceğini ümit ediyorum. Bunun için bu tür projeleri derinden incelenerek, toplumun yapısına ve görüşlerine, toplumun istek ve taleplerine göre revize edilmesini, biraz daha bu konunun tartışılmasının gerektiğini düşünüyorum." dedi.

    Dershanelerin bir arz talep meselesi olduğunu dile getiren Alişan, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Nasıl ki bu ticari işletmede verimlilik almanız gerekiyorsa, toplumlun istek ve taleplerine göre işyeri açıyorsunuz. Toplumun istek ve talepleri en üst sevidedir ki dershaneler açılmaktadır. Bunun için tekrar aynı şeyi ifade ediyorum. İyi düşünmek, iyi projelendirmek mevcudu ve bu dershanelerde yetişen öğrencileri eğitim durumlarına da göz önüne alınarak proje tekrar gözden geçirilmeli diyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.