Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüzü tamamen yanan Suriyeli çocuğun tüm yüz derisi yenilendi

Yaklaşık 3 ay önce Suriye’nin Halep bölgesinde bombalı saldırıda tüm yüzü, kulakları, saçının bir kısmı, kaşları, elleri ve ayakları yanan 8 yaşındaki Suriyeli Hasan Ali’nin yüz derisi yenilendi. Suriye’de Esed güçlerinin yağdırdığı...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2013 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2013 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yüzü tamamen yanan Suriyeli çocuğun tüm yüz derisi yenilendi
Yaklaşık 3 ay önce Suriye’nin Halep bölgesinde bombalı saldırıda tüm yüzü, kulakları, saçının bir kısmı, kaşları, elleri ve ayakları yanan 8 yaşındaki Suriyeli Hasan Ali’nin yüz derisi yenilendi.

Suriye’de Esed güçlerinin yağdırdığı bombalara maruz kalan Ali ailesinin, evlerine bomba isabet etti. Bombanın etkisiyle mutfakta bulunan tüp patladı ve ailenin en büyük çocuğu Hasan Ali yaralandı. Apar topar Türkiye’ye getirilen 8 yaşındaki Hasan Ali’ye ilk müdahale Malatya’da yapıldı. Ardından Gaziantep Kamu Hastaneler Birliğine bağlı 25 Aralık Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Hasan Ali’nin tanınmaz hale gelmiş yüz derisi, karından elde edilen deri ile başarılı bir şekilde değiştirildi.

25 Aralık Devlet Hastanesi’nde görevli Plastik Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Ertan Günal, hastanın kendisine yüzündeki izler ve deri çekilmeleri ile başvurduğunu belirterek, çocuğun aynı zamanda alt göz kapağında ki deri çekilmesine bağlı olarak her iki gözünde kuruma ve görme kayıpları meydana geldiğini ifade etti. Müdahale edilmeseydi Hasan Ali’nin tamamen görme yetisini kaybedeceğini dile getiren Dr. Ertan Günal, “Bunun yanı sıra hastanın ağız kenarındaki ve çenesindeki yanıklara bağlı olarak dudaklarında hareket kısıtlılığı meydana gelmiş. Hastanın göz kuruluğunun önlenmesi için, acil olarak alt göz kapaklarının düzeltim ameliyatı yapıldı. Yaraların iyileşmesini takiben, çocuğun yüzündeki sorunların giderilmesi için renk ve kalınlık uyumu olan kaliteli bir deriye ihtiyaç vardı.” dedi.

Üst karın bölgesine konulan doku genişletici ile şişirilen balon sayesinde alınan parçaların yüze konulduğunu belirten Günal, yaklaşık 6 saat süren ameliyat ile ilgili şu bilgileri verdi: “Yapılan başarılı ameliyat ile hastanın yüzündeki kötü deriler soyuldu ve elde edilen tam kalınlıkta, kaliteli ve renk açısından yüz derisine yakın bir deri ile yüzün yüzde 75’inden fazlası yenilendi. Aynı zamanda hareket kısıtlılığı olan alt göz kapakları ve ağız kenarına da tekrar hareket kazandırıldı. Şu an ameliyatın 8. günü ve hastanın yüzüne nakil edilen derinin yüzde 90’ı tutmuş durumda ve bundan sonra hastaya masaj tedavisi ve kremler ile iz tedavisi vereceğiz. Hastanın kulaklarındaki, kaşlarındaki, ellerindeki ve ayaklarındaki problemler için 6 veya 7 ameliyat daha gerekmektedir.”

Suriye’deki iç savaşta en büyük darbeyi çocukların aldığına dikkat çeken 25 Aralık Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Ömer Söylemez de Suriyeli yaralılara gerekli tüm müdahalelerin yapıldığını vurguladı. Dr. Ömer Söylemez, “Suriye’deki iç savaş sebebi ile yüzlerce yanıklı veya ateşli silah yaralanması olan çocuk hastalara bakmaktayız. Gaziantep Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Gaziantep Sağlık Müdürlüğü Suriyeli kardeşlerimizin tedavileri üzerinde gerekli hassasiyeti göstermektedir. Fiziksel ve ruhsal olarak etkilenen bu hastaların tedavilerini ve günlük ihtiyaçlarını kendi vatandaşlarımıza verdiğimiz gibi vermekteyiz.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.