Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tofaş ve Renault’ta üst kimlik davası

Yazının Giriş Tarihi: 18.05.2015 00:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.05.2015 00:43


 

 

Renault ve TOFAŞ’ta başlayan işçi eylemleri giderek büyüyor yazı yazdığımız pazar gününün akşamında Mako işçilerinin de eyleme geçmesi bekleniyor.!

Türkiye’nin Otomotiv devleri Oyak Renault ve TOFAŞ’ta çalışan işçilerin Tepkisi ücret artışı isteğiyle başladı üretimin durmasına sebep olan eylem devam ederken, iki fabrika yönetimi karşı hamle olarak evvelki gece üretime ara verildiğini açıkladı. Türk Metal Sendikası’nın örgütlü bulunduğu Bosch’ta çalışan işçilere geçen nisan ayında 3 yılı kapsayacak toplu sözleşmede yüksek oranda zam verilmesi, Oyak Renault ve TOFAŞ başta olmak üzere aynı sendikanın örgütlü bulunduğu otomotiv ve yedek parça fabrikalarındaki yaklaşık 20 bin işçinin tepkisine yol açtı. İşte olayın can alıcı noktası burası. Yıllardır bu saydığımız fabrikalarda çalışan metal işçileri piyasanın üstünde maaş alırlardı ve bu fabrikalarda çalışan işçiler marka sayılır tüm alışveriş merkezlerinde, bankalarda vs. itibar görürlerdi. Son yıllarda ise hükümetin uyguladığı yanlış politikalar sayesinde her geçen yıl maaşları eriyen işçiler patlama noktasına geldiler. Bizlerin sendika yöneticilerine tavsiyemiz daima işçi temsilcilerinin yine işçiler tarafından özgür iradeleriyle seçebilme hakkı tanımalarıydı ne yazık ki 12 Eylül 1980 darbesinden sonra bitirilen mücadeleci sendikaların yerini Sarı sendika adıyla anılan sendikaların oluşturulmasıydı. Halit Narin Darbe sonrasında yaptığı açıklamalar ile bu güne kadar işçiler ve sendikalar konuşuyordu, artık biz konuşacağız diyerek işçiye nefretini haykırıyordu.

Bu tür üretim fabrikalarında çalışan işçilerin kanının emildiğini çok iyi biliyorum Japonların 5-S sisteminin uygulanarak bir işçinin üretimde en hızlı çalışma şekli kapasitenin üstünde verim alma şekilleri saniye, dakika, saat ve gün olarak hesaplanır işte bu tempoya maruz kalan işçinin zamanla robotlaşması ve monoton bir hayatın esiri olarak yaşam mücadelesi vermesi, psikolojisinin bozularak daha agresif ve mutsuz bir hal alması kaçınılmazdır. Bir siyasetçi ve Bağımsız Metal İşçileri (BAMİS) Kurucu Genel Başkanı olarak bu tarz olaylara çok şahit oldum. İntiharı düşünen işçiler bile gördüm. Bu dengesizliğe bir de vardiya şekli dönere giren çalışma şeklini de eklerseniz, gününüz ve zamanınız bir birine karışır.

Fabrikalardaki işçiler sözleşmelerinin yenilenmesini isteyerek olumsuzluktan sorumlu tuttukları sendikadan istifa etme sürecine girdi. Ardından geçtiğimiz perşembe gecesi Oyak Renault’ta vardiyaya giren işçiler işbaşı yapmazken, çıkan işçiler de fabrika önünde eyleme başladı. Oyak Renault’taki bu eylemle her saat bantlarından 59 otomobil çıkan dev fabrikada üretim durdu.

Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Oyak Renault fabrikasındaki eylem devam ederken, Yalova yolundaki Tofaş fabrikası işçileri de dün akşam 16.30’daki vardiyada işbaşı yapmayınca bu fabrikada da üretim durdu.

İşçilerin fabrika önündeki bekleyişi devam ederken, Tofaş İnsan Kaynakları, işçilere cep telefonundan mesaj gönderilerek, üretime ara verildiği duyurdu. Gönderilen mesajda, “Değerli çalışma arkadaşlarımız şirket yönetiminin kararıyla bugün saat 21.30’dan itibaren üretime ara verilmiştir. 16 Mayıs Cumartesi yapılması planlanmış olan fazla mesai çalışması da yapılmayacaktır. Bunun dışında çalışması gerekli görülen personellerimiz yöneticileri tarafından bilgilendirilecektir” denildi.

Oyak Renault’tan da yapılan açıklamada, fabrikada üretime 18 Mayıs’a kadar ara verildiği duyuruldu.

2 BİN 500 İŞÇİ İSTİFA ETTİ

Türk Metal’in Oyak Renault’taki işçilerden de sorumlu olan Nilüfer İlçe Başkanı Ruhi Biçen, yaşanan bu olaylardan sonra fabrikada çalışan 2 bin 500 üyelerinin istifa ettiğini söyledi. Biçen, “İşçi arkadaşlarımızın bir bölümü bantların bulunduğu bölümdeki toplantı salonunda bekliyorlar. Bunların sayısı 500′den fazla. Diğerlerinin bir kısmı fabrika içerisindeki bahçede diğerleri ise kapı önünde bekliyorlar. Fabrika pazartesi gününe kadar üretime ara verdi. Görüşmeler devam ediyor” şeklinde konuştu.

Bu arada, Oyak Renault fabrikası yönetimi, eylem yapan işçilere kumanya dağıtırken, bulundukları alana da çay ve kahve makinası kurdu. Fabrika önünde eylem yapan işçilere vatandaşlar da destek veriyor.

Haldeki komisyoncular kasalarla domates, salatalık ve biberi Tofaş önünde eylem yapılan işçilere gönderdiler.

Fabrika yönetimlerinin üretime ara verilmesi kararına rağmen hem Oyak Renalut da hem de Tofaş fabrikasındaki işçi eylemleri devam ediyor. Burada dikkat edilmesi geren bir konu Otomobil fabrikalarından çıkan bir arabanın satış fiyatı 50 bin ise alıcı bunu 100 bin liraya alıyor. Devlete ödenen vergilerin abartılı ve yüksek olması sebebiyle en önce yine üreten işçi mağdur edilecektir. Ve bu eylemlerin yansıması kişilerin ÜST KİMLİK Meselesinin doğru orantıyla anlaşılabilir olmasıdır. İşte işçilerin Üst Kimliği İşçi Olmalarıdır Karşılarındaki diğer Üst Kimlik sahibi İşverendir Ya işçisiniz ya işveren çünkü burada eylem yapan işçilerin memleketinin. ırkının dilinin, dininin kavgası ve farkı yok ortak amaç helal parasını kazanmak hakkını alıp ailesi ile birlikte yaşamını kimseye muhtaç olmadan idame ettirebilmektir buda onların ANALARININ AK SÜTÜ GİBİ HELALDİR.

Bir işçi dostumuzun feryadı ise dikkate alınmaya değer!

Her alanda hak yeniyor maalesef. Alınan ücretler ortada insanlar geçinemiyor, anne baba çalışıyor çocuklar sefil durumda, ya kreşte yada Anneanne Babaanne de. Vardiyalı çalışıyorsun çoluğunu çocuğunu göremiyorsun, cumartesi pazarın tatil değil, bayram seyran çalışıyorsun... Hayat memura güzel hem maaşları iyi hem 9 gün tatilse 9 gün tatil yapıyorlar. Hak hukuk yok, eşitlik yok... Halimiz iyice kötüye gidiyor!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.