Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TOFAŞ'a yakışan proje

Yazının Giriş Tarihi: 19.09.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.09.2019 00:00

Tofaş, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi ve bu kez 50 Pota Semt Sahası Projesi için düğmeye bastı. Bursa'nın basketbol şehri olarak anılmasına katkı sağlamak amacı da taşıyan projede her bireyin yaşadığı çevrede eşit imkanlarla basketbol oynayabilmesi amaçlanırken, projenin ilk sahasının açılışı da Yunuseli Mahallesi'nde gerçekleşti.

Bursa'daki farklı ilçelerde basketbol sahalarının inşa edileceği projede, ilk saha  açılışına TOFAŞ CEO'su Cengiz Eroldu, TBF CEO’su Ömer Onan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın yanı sıra Koç Orhun Ene, Tofaş Genel Menejeri Tolga Öngören ve Tofaşlı basketbolcular katıldı. Tofaş'ın Büyükşehir Belediyesi ve yerel belediyelerle işbirliği çerçevesinde hayata geçirdiği semt sahaları, kentin çeşitli bölgelerindeki mahallelerde yer alacak.

Sosyal sorumluluk projeleriyle her zaman öne çıkan ve alkışı hak eden TOFAŞ'a bu proje de diğerleri gibi çok yakıştı. Sahaların 40 tanesi 2019'da 10 tanesi ise 2020 yılında tamamlanacak. 30 sahanın tamamlandığı belirtilirken, sahaların bakımını ise 15 yıl boyunca Tofaş Spor Kulübü üstlenecek. Bu proje özellikle imkanları kısıtlı mahalleler gözetilerek yürütülüyor. İmkanı olmayan çocuklar, yaşam alanlarının içinde basketbol oynayabilme şansı yakalayacak. 

Projenin önemini göz ardı etmemek gerek.  Bursa'nın dört bir yanına yayılacak olan bu alanlardan belki de geleceğin yıldızları çıkacak belki de çıkmayacak kimbilir? Önemli olan mali gücü zayıf olan mahallelerde yapılacak olan sahalarda çocuklar ve gençler, sporun hayatlarına olan dokunuşlarıyla daha sağlıklı ve dengeli bireylerler olarak yollarına devam edebilecekler.

Tofaş bunu hep yapıyor.

Sporun her açıdan birey üzerindeki etkisi elbette tartışılmaz. Tofaş Otomobil Fabrikası'nın 50. kuruluş yıldönümü kapsamında Bursa'ya bir anı bırakmak amacıyla yola çıkılan proje bir ilk değil. Tofaş bunu hep yapıyor zaten. Bu bakış açısıyla "Yeni nesil Tofaş" sosyal sorumluluk projesiyle 3 bini aşkın çocuğu basketbol sporu ile tanıştırıldı. Devam eden projede çocuklar ve aileleri kapsayan bir eğitim programı yürütülüyor. Ayrıca 2018-2019 sezonunda Renk Otizm Derneği ile hayata geçirilen One Team Projesi ile de ödüle uzandılar. E insan daha ne ister ki. Spor, çocuk, birey, aile ve başarı. Hepsi Tofaş'ın sosyal sorumluluk projelerinin ana başlıkları.  Tofaş'ın sosyal projelerinde sadece basketbol odaklı değil. Toplumun geneline katkı sağlamayı hedefliyor. Dilerim Tofaş bu vizyonunu gelecek nesillere aktarmaya devam eder.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.