Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tıp’ta farklı yaklaşımlar, yeni umutlar

Yazının Giriş Tarihi: 15.04.2017 00:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.04.2017 00:07

TIP biliminin özellikle son 30 yılda kat ettiği mesafe insanlık için heyecan verici gelişmelere sahne oldu. Basit hastalıklardan tutun da çağımızın Veba’sı olarak adlandırılan kanser hastalığının tedavi yöntemlerine kadar birçok heyecan verici gelişmeler yaşandı. Bugünkü yazımda, kanser tedavisinde kullanılan farklı bir yöntem ile ilgili olarak yaşanan gelişmeleri ve uzman görüşlerini aktarmak istiyorum.

Isı tedavisi ile kanserden kurtulan Nobel ödüllü Alman doktor Robert Gorter, farklı bir uygulama yöntemi geliştirmiş ve bu yöntemi ilk kez kendisinde denemiş.

Robert Gorter, 1976 yılında tıp fakültesini yeni bitirdiği günlerde kansere yakalanmış. Konulan teşhiste kanserin 4. aşamasında olduğu belirlenmiş. Onkologların ifadesine göre üç aylık ömrü varmış. Ama o buna inanmayarak farklı araştırmalar yapmaya başlamış. Kemoterapi ve radyoterapi gibi geleneksel tedavi yöntemlerine de inanmamış.

Kendisi de doktor olduğundan, ateşin bağışıklık sistemini güçlendiren bir etkisi olduğunu biliyordu. Zira o sebepten hastalanınca ateşimiz yükselmiyor muydu? Bu konuda bir karar verdi. Vücut ısısını bilinçli olarak yükselterek ve bağışıklık sistemini kamçılamasıyla bilinen ökse otu ekstresini kendi kanına şırınga ederek bir tedavi uygulayacaktı. Umutsuzluk nedir bilmemesi ve pozitif düşünme yöntemlerinin de katkısıyla kanseri bir yıldan az bir sürede yendi. Sonra hayatını bu tekniği bütün kanser hastalarına uygulamaya adadı. Yaklaşık 30 yıldır, kurucusu olduğu Köln Tıp Merkezi'nde ateş yani hipertermi tedavisiyle, en ağır kanser vakalarına umut oldu.

Doktor Gorter geliştirdiği yöntemi şöyle açıklıyor: “Tıbben şunu biliyoruz ki, vücut ateşlenmeye başladığında bağışıklık savunma ordusunun tümü faal hale geçer. Hafif bir ateş dahi vücutta aktif bir şekilde dolaşan bağışıklık hücresi sayısını iki katına çıkartır.

Ama biz tam tersine ateşlenmeyi kötü olarak biliyoruz ve hep ateşimizi düşürmeye çalışırız hastalandığımızda...

Tam tersidir gerçek. Yeni doğan bir çocuk hayatının ilk yılında ortalama yedi viral enfeksiyon geçirir ve çocukluğu süresince de ateşlenmeye sebep olan diğer hastalıklara yakalanır. Bu ateş evreleri, onu gelecekte karşılaşacağı kanser gibi hastalıklardan koruyacak olan bağışıklık sisteminin gelişimini başlatır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.