Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tipitip (3)

Yazının Giriş Tarihi: 11.09.2018 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.09.2018 00:05

Oooo meğer benim bilmediğim daha ne çok karakter varmış.

Sevgili okurlarım yağdırdılar da yağdırdılar.

Bende ortak olanları seçtim ve seriyi onlarla bitireyim dedim.

Buyurun Tipitiplerin dünyasında ki astral seyahate…

Hastalık hastası Tipler; Moliere’in Meraki’sine taş çıkartacak bu karakterler son yıllarda yediklerinden mi, içtiklerinden mi bilmem bir arttılar ki sormayın.Sürekli nabız ölçer vaziyette yaşayan bu şahsiyetlerin moralleri de çok oynaktır.Birine ‘’seni pek iyi görmedim,benzin sararmış gibi’’deyin de görün bakın derhal nasıl yoğun bakım hastası moduna giriveriyor. Bu tipler hekimler arasında da tehlikeli hasta grubunda ele alınıyor sanıyorum. Çünkü tanılarını kendileri koydukları için önerilen tedavilere yanıt vermeleri de pek mümkün olmuyor. Eskiden belli bir yaşı aşmış kişilerde görülen ve bir ölçüde sevimli bulunup hafif hafifte dalga geçilen hastalık hastalığını gençlerde gördükçe ürküyorum doğrusu. Biz acı patlıcanı kırağı çalmayan bir coğrafyadayken ne ara meraki oluverdik hiç anlamıyorum.

Hastalık hastalığı karakterden ziyade psikolojik bir sorun gibi geliyor bana. Kişinin sürekli kendini dinlemesi, gazetelerdeki ‘Doktorunuz diyor ki’ köşelerini okuyup okuyup ‘hah işte aynen bende ki gibi’ demesi, her türlü hastalıkta kendisini çeken bir yan olması başka türlü nasıl izah edilebilir ki? Hastalık hastaları sadece kendilerini hasta sanmakla yetinmezler etraflarında kimler varsa onları da fena halde hasta ederler. Kesin tedavi yöntemi derhal yanından uzaklaşmak ve hayata kaldığınız yerden etmektir.

Hırslı Tipler; Hadi oğlum sen geçersin modunda yaşayan, hayatla ve olaylarla sürekli kavga halinde olup kaybettikleri anda bir önce ki karakter Hastalık hastasına düşünen çok da sevimli olmayan tiplerdir. Hırsla birlikte kıskançlıkları da tetiklendiğinden ne kendileri huzur bulurlar ne de başkalarına huzur verirler. Biteviye bir yerlere sıçramaya,tırmanmaya çalıştıklarından zeminlerinde neler olup bittiğinin farkına bile varamadan yaşarlar. Uyku konusunda bile uyumuycam işte diye hırs yapıp sonunda hastanelik olanını gördüm ben.İş hayatında da pek sevilmez bu karakterler.Devamlı birilerini geçme ve kendilerini kanıtlama çabasında oldukları için züccaciye dükkanında ki fil misali her şeyi kırıp dökerler.Hele kalp kırmayı pek iyi bir becerirler hani bu dalda ödül olsa onu da almak için ayrı bir hırs yaparlar..Ben pek hazetmem bu tiplerden,edenin de çok olduğunu zannetmiyorum.Bir de genele yakını bir deri bir kemiktir artık nedense…

Kaypak Tipler; İşte bu tipler pek fenalardır.Onları anlatırken mizahi bir dil kullanmam mümkün değil çünkü hiç sevmem kendilerini.O yüzden direkt giriyorum konuya.Eminim üç gündür yazdığım tipitiplerin sizin de en çok aşina olduklarınızın arasındadırlar.Hiç bir sözlerini tutmamakla  ve derhal taraf ile tavır değişmeleri ile meşhurdurlar.Toplumun her kesimden insanların içinde rahatlıkla fark edersiniz onları.Her meslekten ve her sınıftan çok sayıda temsilcileri vardır.Samimiyet ile derin sorunları olan kaypakgiller sadece çıkarlarını güdüleyip yaşadıklarından her türlü güdülemeye de son derece açıktırlar.Hayatıma soktuğum bu kımıl zararlısı tipleri hatırladım da kurtulana dek ne bedeller ödediğimi anımsadım.İyisi mi bir diğerine geçeyim tipitiplerin.

Romantik Tipler ; Bir ayrı severim bu karakterleri.Pek çoğu Sezen Cumhur Önal’ın Çikolata renkli şarkıcılarının ve  o hazin bestelerin yorumcuları gibi olsalar da genele yakını iyi yürekli ve hassas insanlardır.Gerçi bu coğrafya da romantizm öteden beri bir davranış bozukluğu gibi algılanıyor olsa da romantikler bence yaradılışın şifrelerini çözmeye en yakın karakterlerdir.Delikanlılığın zontalıkla karıştırıldığı ülkelerde romantiklerin üçüncü tür ile karıştırılması da normaldir.Ama kadınlar ille de romantizm diyorlarsa bir durup düşünmek gerekir.Taze soğan ile karanfili ayıramayıp ikisine de ot muamelesi yapan erkeklerin bir kadın için ne denli romantik hallere girebildiğini bir düşünün bana hak vereceksiniz.Sahi İlhan İrem’i unutan var mı aranızda?Yıllardır ortada yok romantizmi ise kulaklarınızda ama değil mi?

Mızmız Tipler; Ayyy her yanım ağırıyor,ama ben şimdi bunu içersem boğazlarım şişer(şu boğazlarım sözcüğüne de bir deli olurum ki,kaç boğazın var be muhterem Cebeli Tarık mı senin gırtlağın)çok sıcaaak,çok soğuuuk,orada oturamam beeen bunları duydunuzsa kaçıp gidin oradan.Mızmızlar asla memnun olmamak üzere programlanmışlardır.Onları mutlu etme şansınız sayısalda ki rakamları bilme olasılığınızdan bile azdır.Herşeye bir kulp takıp bir sonra ki ve son tipitiplere tur bindirirler.Bir naz bir naz sizi canızdan bezdirip son tahlilde bezdiğiniz canınıza bir bahane bulurlar.

Kronik mutsuz tipler;Çevreniz de varsa ufakta olsa bir şansınız var amma bu tiplerden biri ile yaşıyorsanız kendinize değişik hobiler edinin derim.Çünkü muhatabınızı memnun etmeniz asla mümkün değildir.Ne yaparsanız yapın mutlaka takacak bir kulbu vardır.Duygu vampiridirler bu tipler enerjinizi emerler.Her koşulda maraza çıkartacak engin bir ruh donanımına sahip oldukları için burnunuzdan getirilecek ne varsa düzeltiyorum getirilemeyecek ne varsa bir yolunu bulup getirirler.Ne İsaya ne Musa ya yaranamadım dersiniz de kronik mutsuzlara zinhar yaranamazsınız.Bazıları çıtayı öyle yükseltirler öyle yükseltirler ki neredeyse yağan yağmurdan,kardan bile kendinizi sorumlu tutmaya başlayıp derin bir vicdan azabının girdabına kapılıverirsiniz.Maddiyattan maneviyata son derece geniş bir yelpaze de mutsuzluklarını sürüye sürüye dolanan bu tipler ile iletişim kurmakta son derece zordur.Ne söyleseniz olmazına baktıkları için olular boğazınıza düğümlenir farkına bile varmadan boğulur gidersiniz.Allah muhafaza.

Tipitipler çoktan da fazla.Ben burada kesiyorum ötesini size bırakıyorum.

Ha unutmadan,bir de tüm tiplerden ayrı ayrı alıntılar yaparak yaşayanlar var,onlara da kısaca bu dünya da insan deniliyor.

Bir okurum sormuş,’Sen hangi Tipitiplerdensin?’diye.

Bendeniz umutsuz vakayım.Çünkü sadece sevgiye inanangillerdenim.İflah olma olasılığım yok yani.

Hiç çekilmem hiç.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.