Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tipitip (2)

Yazının Giriş Tarihi: 09.09.2018 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.09.2018 00:00

Bu tipitip meselesi çok su kaldırır.

Tipler o kadar çok ki, yaz yaz bitmez.

Haydi dünden devam edelim enterasan kişiliklere…

Şüpheci Tipler; En dikkat edilmesi gereken tiplerdir. Anlattığınız bir şeyi dikkatle dinler gibi yapıp nefes alışınızdan bile bir anlam çıkartmaya çalışırlar. Bir kaş genellikle de sol kaş kalkmaya hazır bekler. Sanırsınız sosyologdurlar. Şüphe işini iyice abartanları karşılarında konuşanın gerçekten siz olup olmadığından bile emin değillerdir.Bu tiplerle diyalog mayın tarlasında yürümekten beterdir.Mayın hiç olmazsa üstüne basınca patlar bunların hangi cümleniz ya da sözcüğünüzde patlayacakları hiç belli olmaz.Şüpheci tiplerin bir adım ötesi paranoyak tiplerdir ki ona hiç girmeyeyim.

Nem kapan Tipler; Şüpheci Tiplerin başka bir versiyonudurlar aslında. Tepkileri pek çok yerde kesişir.  Şüphecilerden farklı olarak üç kilometre ötede birisi yellense bunlar nem kaparlar. Konuşulan her konuyu kişiselleştirerek ortada konu filan bırakmazlar. Her duyduklarını kendilerine söyleniyormuş gibi algılayıp korku içinde yaşarlar. Hele hapisli mapisli mahkemeli cezalı konulardan söz edin dehşete kapılırlar. Onlarla iletişim kurmakta çok zordur. Sürekli savunma da oldukları için ne derseniz deyin mutlak surette kendilerini kahredecek bir tehdit unsuru bulurlar söylediklerinizde. Siz alıngan olduklarını sanırsınız onlar alınganlığa tur bindirirler.

Ben Bilirimci Tipler; İşte bu tiplere hiç dayanamam. Hadlerinden başka her şeyi bilirler. Konu ne olursa olsun mutlak surette fikirleri ve yaşanmışlıkları vardır. Her bi halttan anlarlar size bilginiz ağır gelir. Anlamadıkları daha ilk cümlelerinden belli olsa da ‘’hadi efendilik bende kalsın bozmayayım şimdi’’ diye düşünenlerin koruması altında atar tutarlar. Tutarlar lafın gelişi aslında attıklarını tutamazlar da siz konu kapansın diye tutmuşlar muamelesi yaparsınız. Ha bir de bunların müstehzi müstehzi gülümseyenleri vardır. Kimse bilmez de hazretler tevazu gösterilermiş gibi yaparlar. İşte ben buna fena halde sinir olurum. Efendiliğimi cebime soktuğum çok olmuştur bu zatı muhteremlerle konuşurken.

Kibirli Tipler; Amanallah, bir hoşgörüsüzlük, bir alaycılık bir küçümseyicilik sanki mitolojik Yunan Tanrısıdırlar. Eğer tenezzül buyururlarsa sizin ile konuşurlar. Yok, havaya dikilmiş burunları kokunuzu beğenmez ise hiç uğraşmayın iletişim kurayım diye öldür Allah başaramazsınız. Dük, düşes, lord zort avenesinden sayarlar kendilerini. Haşmetmeap deseniz efeniiim diyecek olanları bile çıkar aralarından. Öyle uzun uzadıya muhatapta olmazlar kimseyle haydi canım sende deyip kestirip atarlar. Hindi misali ortalıkta kabara kabara dolanan birini görürseniz büyük olasılıkla kibirligiller familyasındandır. Korunmanın tek ve kesin yolu bu tiplerden uzak durmak hatta çok uzak durmaktır.

Sporcu Tipler; Spordan sorumlu devlet bakanı havasında yaşarlar. Genellikle sporla futbolu karıştırıp sadece futbola spor muamelesi yapsalar da her spor dalı konusunda engin(!) fikirleri vardır. Biraz deşin, tek konuları toptur. Bir teknik direktörden daha iyi bilirler takım çalıştırmayı bir santrafordan fazla gol atarlar hayallerinde. Topun dışında her şeye karşı ilgisiz olduklarından farklı hiçbir şey konuşamazsınız onlarla. İnsanı tutuğu takımdan bile soğutan bu tiplerden sanılandan çok vardır etrafta. Özellikle maç tahminleri konusunda otoritelerdir. Gerçi ben hiç totoyu tutturanına rastlamadım ama herkese tüyolar vermeye bayılırlar. Ha bir de hemen hepsi gençliklerinde tam bir yıldız olacakken sakatlanıp yeşil sahalara veda etmişlerdir.

İddiacı Tipler; İşte bunlar insanı hasta ederler. Sürekli bir saldırı halinde yaşayarak hem kendilerini hem de karşılarındakileri yorarlar. Her konu bir iddia konusudur onlar için. Günlük konuşmalarında bile devamlı ileri sürdükleri fikirleri ve dayatmaları vardır. Bilmek hiç önemli değildir bu tipler için tek gerçek iddiadır. Sıkılırsınız, kaçmak isterseniz ama nafile. Tekrar karşılaştığınızda kaldıkları yerden devam ederler. Yemekten otomobile kadar çok geniş bir yelpazede konuşlandıkları için bir kere yakalanırsanız yandınız demektir. Ağzınızı açmaya fırsat verirlerse psikolojileri bozulur. Zaten vermezlerde…

Tipitiplerin en hunharlarını yarına bıraktım;

Bakalım aynı fikirde miyiz?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.