Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Timsah zirveye yapıştı

Yazının Giriş Tarihi: 01.07.2020 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.07.2020 00:03

Karadeniz’deki dün geceki oyun Bursaspor açısından Süper Lige giden yolda ‘Olmak ya da olmamak’ anlamı taşıyordu. Giresun’dan çıkarılan 3 puanla Timsah zirvedeki rakiplerin ensesine yapışarak aradaki mesafeyi biraz daha kapattı.

Koca bir sezonun yalan olduğu Giresun’daki maça İrfan Buz’un Timsah’ı, acelesi olan insanların telaşı ve çabukluğuyla zamanla yarışırcasına başladı… Yüksek temponun yanı sıra alışılmışın dışında özel ve özgür kazanma hırsı vardı konuk takımda.

Sakat Seleznyov’u Bursa’da bırakan İrfan Hoca cezalı Kerem-Anıl ikilisinin boşluğunu ise Onur Atasayar ve Aykut Özer ile doldurmuştu.

Sağdan Burak Kapacak bindiriyor, Serdar Özkan ise soldan lokomotif gibi ileri-geri işliyordu. Ne var ki 26 numaralı formayı giyen Serdar sabah sol tarafından kalkmış olmalı ki; 26. Dakikada sakatlanıp oyundan çıkınca sanki Timsah’ın elektriği bir süreliğine kesilmiş gibi oldu.

Çünkü Bursaspor düşük voltajlı bir takımdı. Ampuller iyi olabilirdi ama enerji az olunca yeteri kadar ışık veremiyordu.
28’de yıldırım hızıyla rakip ceza alanının sağ çizgisinden içeri giren Burak Kapacak’ı Mehmet Güven el-ense çekerek indiriyor ancak Suat Arslanboğa o pozisyonda gözlerini kapamış(!) olmalı ki buz gibi penaltıyı veremiyordu. Futbol oyununda, ikinci bölge dediğimiz orta alandaki Bursaspor üstünlüğü hiç tartışılamazdı…

Karşılaşmayı play-off için son şans olarak gören Hakan Kutlu’nun öğrencileri çoktan hareket etmiş bir trenin peşinden koşup binmeye çalışan yolcular gibiydi.

Özer Hurmacı yönetimindeki Timsah ise o trenin lokomotifinde katarı süren şef durumundaydı…

Bunun en büyük göstergesi ise golsüz kapanan ilk devrede topla oynama yüzdesinin 68-32 olarak Yeşil Beyazlı konuk takımdan yana olmasıydı.

Bursaspor ikinci yarıya adeta golle başladı! Kaleciden dönen Kubilay’ın kafa şutunda topu kurşun hızında ağlara yapıştıran kaptan Özer bugüne kadar kaçırdığı goller nedeniyle yazdığı bir özür dilekçesi ile belki de taraftara bir af mesajı iletiyordu…

Yeşil Beyazlı Çotanaklar fizik gücü yüksek bir takım. Hava toplarında da iyiler. Ama hücum yapacak saha bulamadılar. Çünkü Bursaspor, oyunun her dakikasında oyunu metre kare, metre kare daralttı.

Karadeniz’deki dünkü oyunun son çeyreği Giresun Atatürk Stadı’nın o nefis yeşil çim zemininde değil de sanki zımpara kâğıdı üstünde oynanırcasına gergin geçti.  Tekme-sille-çengel-çangal benzeri Karakucak güreş oyunlarının sergilendiği bu bölümde Mehmet Öztürk ile Muhayyer kırmızı kartla ev sahibini 9 kişi bırakırken, hakem çıkardığı toplamda 11 kartla eli en çok yorulan isim oldu!

Bu galibiyetle Bursaspor zirvedeki ikili Hatay ile Erzurum ile arasındaki puan farkını açtırmayıp tam tersi hem mesafeyi hem de haftayı kârlı kapattı.

Şimdi onlar düşünsün…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.