Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Timsah bir adım önde!

Yazının Giriş Tarihi: 24.11.2014 10:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 10:40

Ligde önemli bir viraja giren Bursaspor, 10. haftanın kapanış maçında bu akşam Fenerbahçe’yi ağırlayacak.

Bu zorlu maç öncesinde iki takımı mercek altına aldığımızda Bursaspor’un bir adım önde olduğunu çok rahatlıkla görebiliyoruz.

Bursaspor’dan başlayacak olursak;

Bursaspor ligin ilk haftasından itibaren pozitif futbolunu daha da ileri noktaya götürüp geliştirdi, iyi futbolunu son haftalarda skora da yansıtmaya başladı.

Kalecisi Harun Tekin, Şenol hocanın gelişi ile form durumunu yükseltti ve A Milli Takıma kadar yükseldi.

Savunma her geçen hafta daha da güven verir hale geldi. Şener’in niye milli takıma alınmadığı sorgulanırken, ay yıldızlı formayı giyen Serdar Aziz daha ilk maçında golle buluştu ve moral motivasyonu üstü seviyede olarak geri döndü. Aziz Behiç Avustralya Milli Takımı’nda oynadı ve başarılı bir performans ortayla koydu.

Orta sahada ise Belluschi ve Josue tartışılmaz bir performans ortaya koyarak taraflı-tarafsız herkesin beğenisini kazanıyor. Ozan Tufan’ı ise anlatmaya gerek yok. Allah nazardan saklasın, hem Bursaspor’da hem de Milli Takım’daki performansı ile parmak ısırtıyor. Volkan Şen’in ‘tercih’ problemini aştığında neler yapabileceğini biliyoruz, Bakambu da çabukluğu ve golcülüğü ile ön planda. Fernandao ise tam bir usta ve savaşçı.

Fenerbahçe’ye gelince;

Kaleci Volkan tartışmaları tüm Türkiye’yi böldü. Emre kalitesine rağmen Volkan ile birlikte tartışmaların odak noktasında. Hafta boyunca yapılan tartışmalar ister istemez hem bu oyuncuları hem de takımı etkiledi. Savunmada Gökhan ve Caner’in form durumu üst düzeyde ancak orta göbekte sürekli değişim takımı olumsuz etkiliyor. Orta alanda Mehmet Topal-Emre ikilisi sakatlıktan yeni çıktı. Sow ve Emenike milli takımlardan geç döndü.

Tüm bunları sıraladığımızda; en başta dediğimiz ‘Bursaspor bir adım önde’ sözümüzün ne kadar doğru olduğu ortaya çıkıyor. Tüm bunların yanında bir de Bursaspor’un taraftar farkı da olacak. Bu akşam tribünlerin tamamen dolması yeşil beyazlı takımı bir adım daha öne çıkaracaktır.

Ancak; tüm bunların yanında bir de günlük performans, saha şartları ve hakem faktörü var. Umarım maçın hakemi ‘oynamak’ isteyen takımın hızını kesmez (Sivas maçında olduğu gibi) ve sahada hakemi değil de oynanan futbolu izleriz.

Bursaspor bugün kazandığında sadece ligin liderini değiştirmeyecek, kendisi açısından da bir ivme, eşik atlama maçını başarıyla kapatmış olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.