Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Testi

Yazının Giriş Tarihi: 05.07.2018 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.07.2018 00:04

‘’Kadının sırtından sopayı, karnından sıpayı eksik etmeyeceksin’’

‘’Tarlayı düz al, kadını kız al’’

‘’Kızını dövmeyen, dizini döver’’

‘’Erkeğin okumuşu kadı, karının okumuşu cadı olur’’

‘’Kızı kendi haline bırakırsan ya davulcuya gider veya zurnacıya’’

‘’Çocuksuz kadın meyvesiz ağaç gibidir’’

‘’Avrata atı emanet etme’’

‘’On beşinde kız, ya erde gerek ya yerde’’

‘’Ağustostan sonra ekilen darıdan, kocasından sonra kalkan karıdan hayır gelmez’’

‘’Avradı eri saklar, peyniri deri’’

‘’Oğlan babadan öğrenir sofra dizmeyi, kız anadan öğrenir sokak gezmeyi’’

***

Gazetelerin 3.sayfalarından bir demet;

Ağrı’da günlerdir aranan 4 yaşındaki Leyla’dan da acı haber gelirken ‘Türkiye’de kayıp çocuk’ vakalarının 8 yılda 100 bini aştığı ortaya çıktı. Verilere göre sadece 2008-2016 yılları arasında 16 ülkenin nüfusundan fazla çocuk kayboldu

TÜİK Adli İstatistiklere göre, 31 bin nüfuslu San Marino, 36 bin 656 nüfuslu Lihtenştayn ve 56 bin 810 nüfuslu Grönland’ın da aralarında bulunduğu 16 ülkenin nüfusundan daha fazla çocuk kayboldu.

2008 yılında 4 bin 517, 2009 yılında 5 bin 81, 2010 yılında ise 8 bin 81 çocuk kayboldu. Kayıp çocuk sayısının çift hanelere çıktığı 2011 yılında 10 bin 67, 2012 yılında 12 bin 474, 2013 yılında 16 bin 218, 2014 yılında 18 bin 696, 2015 yılında 17 bin 706 ve 2016 yılında ise 11 bin 691 çocuk kayıp olarak bildirildi.

…………ın Merkez ……. ilçesinde bulunan Yeniköy mezarlığında tecavüz edildikten sonra yakılarak katledilmiş bir köpeğin cansız bedeni bulundu. 

Liseli İ.Y., 17 yaşındaki akrabasından hamile kaldı. Anne durumu kızının telefonunu kontrol ederken fark etti. Aileler bebeği aldıramayınca çocukları kağıt üzerinde evlendirdi. Doğum sonrası ise İ.Y.’nin ailesi boşanma davası açıp 400 bin liralık tazminat istedi

…..'nın ……ilçesi ….. Mahallesi'nde kaybolduktan 8 gün sonra cesedi bulunan Eylül Yağlıkara cinayetinin…

Van’da 24 Haziran'da kaybolan Derya Gül’den 10 gündür haber alınamıyor.

……'nın ……. ilçesinde eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle 3 ay evden uzaklaştırma cezası verilen Emir K. (64), buna rağmen evine girmek istedi. Emir K., kendisini içeri almayan eşi Esma K.'nin (60) yüzüne tuz ruhu attı. Esma K. hastanede tedaviye alınırken, olaydan bir gün sonra gözaltına alınan Emir K. tutuklandı.

……..'ın ……… ilçesinde A.E. (72), K.O. (9) adlı erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı.

...Genç kız ve annesinin tepki gösterdiği Selçuk A., alışveriş yapan vatandaşlar ve mağaza çalışanları tarafından etkisiz hale getirilerek polise teslim edildi. S.T.'nin şikayetçi olduğu Selçuk A., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

…….nin ……. ilçesinde 6 yaşındaki erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen 44 yaşındaki sapık gözaltına alınırken, olayı duyan vatandaşlar İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Adliye önünde toplandı.

…….'da bir vatandaş, yoldan geçen kızı taciz eden bir kişiyi pantolonundan çıkardığı kemerle uzaklaştırdı.

…….'da geçen yıl Kasım ayında, TIR şoförü G.V., yük almak için geldiği Nakliyeciler Sitesi TIR ve Kamyon Garajı'na aracını park ettikten sonra T.N.O. (17) isimli lise öğrencisi kızı takip ederek binanın girişinde bulunan merdivenin altındaki boşluğa doğru sürükleyip, cinsel istismarda bulunmaya çalıştı. T.N.O.'nun elini ısırıp çığlık attığı saldırgan, kaçtı.Bir gün sonra aynı bölgede akşam saatlerinde kütüphaneden çıkıp yaya olarak eve giden A.N.K. (18) adlı liseli genç kız da Çevreyolu kenarındaki Leblebiciler mevkiinden geçerken G.V.'nin saldırısına uğradı. G.V., eliyle A.N.K.'nin ağzını kapatıp, yol kenarındaki boş arsaya götürdü. A.N.K’yi yere yatıran G.V., burada cinsel istismarda bulunmaya çalıştı. Genç kızın çığlık atması sonucu G.V., kaçtı.

Kadına,kıza,çocuğa,hayvana dair taciz üzerine kitaplar yazılabilir, yazılıyor da;Ama hüküm yazısız kitaplarda.

Testide ne varsa ağzından o dökülürmüş.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.