Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teşekkür İlanı ve BTSO’nun Bakan Ağbal’a sunduğu rapor…

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2017 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2017 00:00

Geçen hafta Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda katıldıkları toplantıyı değerlendirmiştim.
Bu ziyaretin ardından Cuma günü gazetelerde tam sayfalık bir “teşekkür” ilanı yer aldı. Bu teşekkür ilanı için, bakanların ziyaret ettikleri kurumlarla ilgili memnuniyetlerini ifade etmek üzere uyguladıkları çok nadir bir örnek diyebilirim.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne yapılan ziyaretlerden fotoğrafların kullanıldığı, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu imzalı ilanda, “Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Remzi Topuk’un şahsında alın terini akıl teriyle yücelten iş adamlarımıza, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Arif Tak’ın nezdinde kıymetli esnaf ve sanatkarlarımıza, emeğiyle Bursa’yı geleceğe taşıyan işçi kardeşlerimize ve ‘Bursa Büyürse Türkiye Büyür’ inancınız özveriyle yaşatan Ulu Şehir Bursa’nın aziz halkına ve tüm değerlerine sonsuz şükranlarımızı sunarız” deniyordu.
Önceden kurumlar kendilerini ziyaret eden bakanlar vb. üst düzey yöneticiler için teşekkür ilanı verirlerdi. Bu kez tersi oldu. 
Daha çok başında olsak da bir şeyler değişiyor...
* * *
BTSO’nun 43. Ortak Akıl ve İstişare Toplantısı münasebetiyle Maliye Bakanı Naci Ağbal’a bir de rapor sunulmuştu.
İşte Maliye Bakanına sunulan o rapordan başlıklar…
-Kağıt esaslı ambalaj ürünleri ve matbaada basılan ürünlerden alınmakta olan KDV oranı, 
-Tekstil ürünlerinde uygulanan KDV oranları,
-Sürücü kurslarının ve firmalara ait servis araçlarının özel tüketim vergisi (ÖTV) muafiyetinden faydalandırılması,
-Kamulaştırılan tüzel kişiler aktifindeki taşınmazların KDV ve kurumlar vergisi yükümlülüğü,
-Hızlı kargo taşımacılığı ve elektronik gümrük beyannamesi,
-Vergi ve sosyal güvenlik uygulamalarına yönelik genel öneriler,
-Organize sanayi bölgelerindeki kurumlar vergisi kanunu uygulamaları,
-Kanun tanımıyla otobüsten minibüse dönüşen araçların motorlu taşıtlar vergisi ödemelerinin minibüs olarak gerçekleştirilmesi,
-Sözleşme gereği devir alınan tapu işlemlerinde alım-satım harcı ödenmemesi,
-Proje hizmetlerinde yüzde 1 KDV uygulanması,
-Yabancıya konut satışı,
Raporda ayrıca; peşin vergi, katma değer vergisi, özel tüketim vergisi, damga vergisi, banka sigorta muamele vergisi gibi başlıklarda vergi uygulamaları, alım satım harcı, döviz kurlarında yaşanan hızlı artışlar, asgari ücret üzerindeki vergilerin kaldırılması, kıdem tazminatı fonu uygulaması, burs ödemelerinin giderleştirilmesi konuları yer almış durumda.
Neredeyse bütün sektörlere ilişkin görüş ve önerilerin yer aldığı raporda örneğin inşaat sektörü ile ilgili, Yabancılara gerçekleştirilen konut satışlarının “Döviz Getirici Faaliyet” olarak değerlendirilerek teşvik edilmesi önerilmiş. Vergi mükelleflerinin bireysel olarak verdiği öğrenci burslarının giderleştirilebilmesi ile ilgili sorunlar bulunduğu belirtilirken Vergi kanunlarında bursların aracısız verilmesi konusunda kolaylaştırıcı hükümlere yer verilmesi istenmiş.
İnanıyoruz BTSO bu konuların yakından takipçisi olacak ve gelişmeleri de üyeleriyle paylaşacaktır…
Nitekim, Cuma günü yapılan KDV düzenlemesini değerlendiren BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 43. Ortak Akıl ve İstişare Toplantısının sonuç verdiğini söyledi. Beyaz eşya, bazı mobilya grupları ve konut sektöründeki vergi düzenlemelerinin ekonomiye olumlu yansıyacağını ifade eden Başkan Burkay, “ÖTV ve KDV oranlarının düşürülmesi noktasında taleplerimizin karşılık bulmasından büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.