Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ters köşe...

Yazının Giriş Tarihi: 31.10.2018 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.10.2018 00:01

Bugün de böyle olsun. Her daim düz hatta dümdüz baktığımız Bursa'ya biraz da ters köşe bakalım. Önceki akşam Cumhuriyet resepsiyonunda Bursa Valisi İzzettin Küçük'ün misafiri olduk. Tevazu sahibi bir isim İzzettin Küçük. Velev ki, eşleri hanımefendi de öyleler. Bursa adına zorlu geçen günleri adeta gıkı çıkmadan aşan Vali Küçük'ün başarılı bir bürokrasi geçmişi var. İnanıyorum ki, geleceğe dair Türkiye'ye önemli katma değerler katacak mevkilerde olacaktır. Bursa'nın buluştuğu resepsiyona iş dünyası adına en güçlü katılımı BALKANTÜRKSİAD ve BALKANTÜRK Vakfı gerçekleştirdi. RUMELİSİAD Başkanı Ömer Kumova'nın tebriklerden nefes alamadığı gecede, yüzlerin gülüyor olması kent adına sevindirici bir gelişme.

Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş programa beraber geldiler. Ve yine Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile Başkan Yardımcısı Yunus Aydın da programda idi. Ve elbette Aktaş ile Dündar'ın etrafı epey kalabalıktı. Programı sessizce izleyenler arasında Ak Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay'da vardı. Ay ile Nilüfer ve son dönem siyaseti üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Açıkçası CHP'nin kaos süreci dediğimiz döneminde Ak Parti'nin Nilüfer'de şansı fazlasıyla yüksek. Tabi ki, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey eğer Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olursa... Kimbilir belki de Bozbey, Büyükşehir ve çoğu ilçeyi alır da Yıldırım ile Nilüfer Ak Parti'ye kalır!

Kabul etmemiz gerekiyor ki, siyaset son dönemin en yokuş yukarı döneminde. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın herkesle birebir ilgilendiği programda Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman ile de keyifli bir sohbete tutuştuk. Salman, farklı tarzı lakin samimiyeti ile özümsediğim birisi. Kentte silik bir siyasete izin vermeyen Ayhan Salman'ın da şansı Vali Küçük gibi zorluyor kendisini. Bursa'nın bir türlü yoğunluğunu ve seçim trafiğini atlatamadığı bir dönemde İl Başkanı oldu Ayhan Salman.

Bursa adına zorlu bir süreçte kent adına herkes bir arada idi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şık ve yoğun katılımını Bursa Emniyeti ve sivil giyimli Özel Hareket Polisleri destekledi. Ve elbette orada da gündem 3600 hususu oldu. Hep dediğim gibi sözü veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, o varken bize laf düşmez!

Büyük Birlik Partisi İl yönetiminin de var olduğu programda siyaset hiç eksik olmadı. Lakin, sözde Bursa'yı yönetmeye talip olmaya niyetli kişileri pek göremedim. Bursa Milletvekilleri de havalimanının açılış yorgunluğundan katılamadılar sanırım programa! CHP, MHP ve İYİ Parti Milletvekilleri ise sanırım Cumhuriyet yürüyüşüne katılım gösterdiler...

Yukarıda keyifler yerinde. Herkesin neşesi keyfi bol. Aşağısı ağlarken, yukarısı "Türkiye daha zor günleri aştı Ömer bey" diyerek sakin ol diyor bana. Peki, ya bu viraj son viraj ise?

Farklı bak şaşır yöntemi ile bakıyorum yine olmuyor. Bir yanda ödenemeyen yapılandırmalar, diğer yanda ceza üstüne ceza kesen Vergi Dairesi başta olmak üzere kurumlar. Velev ki, elektrik veya doğalgaz faturanız 1 fatura ödenmediğinde hemen kesiliyor.

Vallahi yukarının havası malum ama aşağıda fırtına esiyor!

Sonra sandıkta kala kalırsanız, "niye kaldık" diye bana sormayın beyler...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.