Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terörizmin zirve yılları

Yazının Giriş Tarihi: 15.11.2015 11:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.11.2015 11:01

 

Terörün dini, dili, ırkı, memleketi olmaz diyerek yıllardır çektiğimiz acıların tepkisini ortaya koyuyoruz.

Özellikle geri kalmış İslam ülkelerinde koşullandırılıp batı dünyası tarafından el altından dizayn edilerek beslenen ve kullanılan terör örgütü bumerang gibi dönerek başlangıç noktasına dönüş yapmadan terörün biteceği yok. Batı dünyasının sömüremediği ülke ve liderlere karşı kullanılan bu terör örgütleri binlerce masum insanı çoluk, çocuk, yaşlı, genç ve kadın demeden katletti ve terör batı ülkelerine zarar vermedikçe gözlerini kulaklarını kapatacaklardı. Paris'te hayatını kaybeden masum insanlara üzüntümüzü belirtiyoruz.

Terörizmin zirve yaptığı yılları yaşamakta olup canlı bombaların nasıl kandırılarak insanlarla birlikte kendilerini de hangi psikoloji ile katlettiklerini de anlamakta güçlük çekiyoruz.

 

***

 

Cuma gecesi tüm dünya Paris'ten gelen haberler ile terör belasının şokunu bir anda Avrupa'nın merkezinde hissediverdi.

Paris'in doğusunda bir restoranda, bir konser salonunda, metro istasyonunda ve stat yakınlarında 4 ayrı saldırı meydana geldi. İlk belirlemelere göre en az 100 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande yaptığı açıklamada ülkede olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu. Fransa'nın bütün sınırları ikinci bir emre kadar kapatıldı.

Paris'in 10. bölgesinde yer alan Le Petit Cambodge adlı restoranda en az bir saldırgan elindeki otomatik silahla etrafa ateş açtı. Çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirildi. Polis güvenlik nedeniyle çevredeki restoranları boşalttı. Restorandaki saldırıyla yaklaşık aynı zamanda yine Paris'in doğusunda 11. bölgede yer alan Bataclan adlı konser salonunda da ateş açıldığı kaydedildi. Saldırganlar konser salonundaki yaklaşık 100 kişiyi rehin aldı. Polisin düzenlediği operasyonda 2 saldırgan öldürüldü fakat olan yine masum halka oldu.

10 DAKİKA BOYUNCA SALONU TARADILAR!

Teröristlerin konser salonuna aniden girerek 10 dakika boyunca taradığı ve daha sonra tek tek yaralıları gezerek öldürdükleri ifade edildi.

Saldırı sırasında konser salonunda ünlü bir grubun konserinin olduğu açıklanırken.

Paris sokaklarında çeşitli yerlerden silah sesleri geldiği bildiriliyor. Paris halkından sokakları boşaltmaları, evlerinin kapı ve pencerelerini kilitli tutmaları isteniyor. Fransız ordusu emniyeti sağlamak için Paris caddelerinde önlem almaya başladı. Çevre kentlerden takviye askeri birlikler göreve davet edildi şehirde bir korku paranoyası yaşandı.

Stade de France'ın giriş kapılarında da iki patlama daha meydana geldiği aktarıldı. Patlamalara intihar bombacılarının sebep olduğu düşünülüyor.

Patlamanın olduğu sırada Fransa ile Almanya arasında oynanan Euro 2016 hazırlık maçının oynandığı Stade de France'de Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da bulunuyordu. Hollande özel ekiplerce stattan uzaklaştırıldı. Stattaki izleyicilerin güvenlik gerekçesiyle çıkışlarına izin verilmedi.

 

***

 

LİDERLERDEN İLK TEPKİLER

İngiltere Başbakanı David Cameron yaşanan saldırılardan şok olduğunu açıkladı. Cameron ayrıca “Yardım için yapabileceğimiz ne varsa yapacağız” ifadelerini kullandı.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, ülkesinin, Paris'teki kurbanlar için ağladığını ve Fransız kardeşlerinin acısını paylaştığını belirtti.

Paris'teki saldırılara ilişkin gelişmeleri Başbakanlık Sarayı'ndan takip eden Renzi, “İtalya, Paris'teki kurbanlar için ağlıyor. Fransız kardeşlerinin acısını paylaşıyor. Kalbinden vurulan Avrupa, barbarlığa karşı tepki göstermeyi bilecektir” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Barack Obama Paris saldırılarının ardından canlı yayında yaptığı açıklamada, “Saldırı tüm insanlığa karşı yapıldı” dedi. Obama ayrıca, Fransa'nın yanında olacaklarını, teröre karşı mücadelede dünya ülkeleri ve Fransa halkıyla birlikte savaşacaklarını da sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris'teki saldırıyla ilgili, “Ülkem ve milletim adına mevkidaşım Sayın Hollande’a ve Fransız halkına kayıpları için taziyelerimi sunuyor yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.