Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Temel Sigortacılık Eğitimleri Başlıyor

Yazının Giriş Tarihi: 24.12.2017 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.12.2017 00:02

Türkiye’deki tek sigortacılık uzmanlığı eğitim programı olan ve 1970 yılından beri aralıksız devam eden 'Temel Sigortacılık Eğitim Programı'  (TSEP) Ekim ayında başlayıp Mayıs veya Haziran'a kadar süren uzun süreli bir eğitim programıdır.

‘Hayat’ ve ‘Hayat Dışı’ olarak iki ayrı özelde planlanan programda “Sigorta Sektörü ve Piyasa Bilgisi”, “Sigorta Hukuku”, “Ürün Bilgisi ve Hasar” ana başlıkları ele alınıyor. Program bir bütün olarak alınabileceği gibi, katılımcılar programa ders bazında modüler olarak da katılım sağlayabiliyor.

Son başvuru tarihi 05 Ocak Cuma

Sigorta sektörünün üst düzey yöneticilerinin, uzmanların ve akademisyenlerin görev aldığı TSEP, sektör çalışanlarının genel sigortacılık ve sigorta branşları konularında uzmanlaşmalarını sağlayarak, Türk sigorta sektörünün iş gücü niteliğinin ve verimliliğinin artırılmasında önemli bir rol oynamaktadır.

“Temel Sigorta Bilgileri” ile “Branş Eğitimi” olmak üzere iki yarıyıldan oluşan TSEP, 2. yarıyılda

Yangın ve Mühendislik Sigortaları”

 “Kaza Sigortaları”

“Nakliyat Sigortaları”

“Muhasebe”

“Sağlık Sigortaları”

 “Hayat Sigortaları” olmak üzere toplam 6 branşta açılmaktadır.

Temel Sigortacılık Eğitim Programının ilk yarıyılı Ekim – Şubat aylarında, ikinci yarıyılı ise Şubat – Mayıs ayları arasında gerçekleştirilmektedir. Program ilk yarı yıl için “Gece” ve “Gündüz” olmak üzere iki ayrı zaman diliminde açılmakta ve “TSEP-Gündüz” dersleri, 13.30-16.30 saatlerinde, “TSEP-Gece”nin dersleri ise 17.00-20.00 saatleri arasında, haftada en fazla üç gün olarak planlanmaktadır. Çoğunlukla hafta içi olarak planlanan TSEP takviminde, hafta sonu da nadiren ders olabilmektedir.

Temel Sigortacılık Eğitim Programının ilk yarıyılı Ekim – Şubat aylarında, gerçekleştirilmektedir. Program “Gece” ve “Gündüz” olmak üzere iki ayrı zaman diliminde açılmakta ve “TSEP-Gündüz”ün dersleri, 13:30 – 16:30 saatlerinde, “TSEP-Gece”nin dersleri ise 17:00 – 20:00 saatleri arasında, haftada en fazla üç gün olarak planlanmaktadır. Çoğunlukla hafta içi olarak planlanan TSEP takviminde, hafta sonu da nadiren ders olabilmektedir.

TSEP 35. Dönem kayıtları Temmuz 2017'de başlayacaktır.

Ekim 2017'de başlayan 35. Dönem TSEP 1. Yarıyılı Ocak ayında sona erecek. 35. Dönem TSEP 2. Yarıyılı kayıtları ise devam etmekte olup 9 Şubat'ta sona erecektir. 12 Şubat'ta başlayacak 2. Yarıyıl branş eğitimlerine katılmak için 1. Yarıyılı bitirme zorunluluğu yoktur.

Temel Sigortacılık Eğitim Programının ikinci yarıyılı Şubat – Mayıs ayları arasında gerçekleştirilmektedir. Çoğunlukla hafta içi olarak planlanan TSEP takviminde, hafta sonu da nadiren ders olabilmektedir.35. Dönem TSEP Branş eğitimleri Şubat 2018'de başlayacaktır.

TSEP 36. Dönem kayıtları ise Temmuz ayında başlayacaktır.

Daha ayrıntılı bilgi Eğitim programları için http://www.tsev.org.tr ve kayıt için  egitim@tsev.org.tr adresine e-mail atabilirsiniz.

Tüm okurlarımıza Hayırlı pazarlar dilerim…

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.