Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Temayül mü? Tahammül mü?

Yazının Giriş Tarihi: 18.11.2018 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.11.2018 00:01

Vakit seçim vakti diyerek Ak Parti sloganı ile girizgah yapalım yazımıza. Sert eleştirilere tahamülü olmayan Ak Parti, "şimdi yeni baştan başlamak lazım" şifresi ile mi girecek seçimlere? Sokağın içerisinde, elini vicdanına koyan insanların arasında olduğumu herkes bilir. Vakit öyle bir vakit oldu ki, vatandaşa seçim dediğimizde " 1 kilo domatesi 12 liraya aldık be evlat" diyor önce. Kapanan, satılık olan fabrikaların ötesinde artan işsizlik ile de mücadele ediyor Türkiye. Velhasıl Ak Parti, geldiği dönemin ekonomik sorunları ile yüzleşti. 1998 yılında nasıl bir siyasi çöküş yaşanıyorsa, bugünde benzer bir tablo ile karşı karşıyayız.

Siyasetin merkezine ve hatta iktidarına yani Ak Parti'ye döndüğümüzde teşkilatlarda buruk bir heyecan ile yüzleşiyoruz. Aday adayı başvuruları tamamlandı. Vakit temayül vakti. Velhasıl aynı zamanda hoşgörü ile vatandaşa ve diğer aday adaylarına tahammül vakti! Ak Parti teşkilatlarının seçim listelerinde ilçeler için genç, eğitim düzeyi yüksek ve dinamik adaylar ön plana çıkıyor. Siyaset koridorunda eskimiş, kirlenmiş veyahut yıpranmış kimseyi listelerde görmek istemiyor Ak Partililer. Velhasıl uzun süredir Ak Parti, AKP olmaya başladı eleştirileri yükseliyor kulislerde.

Büyükşehir adaylıklarından başlamak lazım belki de. Ankara'dan gelen bilgilere göre süpriz adaylar gündemde. Peki, aday başvurusu yapmayanların veyahut temayüle girmeyenlerin buralarda adı geçenler karşısında ki ezici üstünlüğüne ne demeliyiz? Anlacağınız torpil devri en üstten devam ediyor. Sonra diyoruz ki, Türkiye büyük ülke!

Büyükşehir'de Alinur Aktaş kalsın diyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Şahsen neden gönderilmesi gerektiğini kimse anlamış da değil. Madem gidecekti neden seçimlere 1 sene kala Altepe görevden alındı? Aktaş'ın gitmesi halinde yerine aday iki isim çok güçlü. Bunlardan ilki elbette Faruk Çelik. Ve diğer isim Hüseyin Şahin. Lakin, Ak Parti Ankara kulisleri Mehmez Müezzinoğlu ismini ısrarla gündeme taşıyor. Şahsen Müezzinoğlu'nun İstanbul İl Başkanlığı tecrübesi ve seçim sürecinde ki mütevazi duruşunu iyi bilenlerdenim. Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk'ün de adı ön planda. Ancak Bursa siyasetinde Bulgaristan göçmenlerine Ak Parti'de tanınan öncelik bittiği için Büyükşehir adına kendisini şanslı görmüyorum. Velhasıl Öztürk'ün FETÖ dahil Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiği birçok hususta haklı çıktığı gerçeği önemli bir detay olarak hafızalarımızda yer almış bile olsa. Ve yine Celil Çolak ismi, özellikle deprem kuşağında ki Bursa adına önemli bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor.

Osmangazi'de birçok aday var. Ancak en güçlü aday Mustafa Dündar. Başkan Dündar değiştiğinde yerine kim gelir sorusunun karşılığı tam bir kafa karışıklığı yaratıyor. Ak Parti teşkilatlarında Ali Yılmaz ismi ön plana çıkıyor olsa bile teknik kadrolarda Serkan Işık adı alternatifler arasında en güçlü isim olarak yer alıyor. Ve yine İş Adamı Mehmet Yetim, Karadeniz camiasının da oylarını toplayacak bir aday diyebiliriz.

Yıldırım'da her ne kadar Edebali rakipsiz algısı yaratılıyor olsa bile, Mücahit Alkan ve Süleyman Şahin isimleri Ak Parti Genel Merkezin gündeminde. Her iki adayında Cumhurbaşkanı Erdoğan nezdinde ki değerleri biliniyor. Yıldırım'ın yaşam kenti olabilmesi ve de kamu yatırımlarının doğru yönlendirilmesi açısından Süleyman Şahin güçlü bir aday.

Nilüfer'de kadın başkan talebi güçleniyor. Ak Parti'nin yıllardır seçim alamadığı ilçede herkes Bozbey yeniden aday olacak mı diye bakıyor. Bozbey'in kalesi Nilüfer'de en güçlü Ak Partili aday kim sorusunun cevabı ise yok. Kısacası, Ak Parti'nin Nilüfer de kazanabileceğine benimde inancım yok.

Mudanya'da en güçlü Ak isim, Necati Şahin. CHP'den Erdoğan ve millet lehine referandumda Evet diyerek istifa eden Şahin'e Ak Parti'nin vefa borcu olmasının ötesinde Ak Parti'nin Mudanya'ya hizmet borcu var. O anlamda Şahin en doğru aday.

Gemlik'te aday kim olur bilinmez ama sandıktan Ak Parti çıkmaz diyenlerdenim. Yine benzer bir durum İznik, Yenişehir, Orhangazi, Kestel ve Gürsu içinde geçerli. Buralarda adaydan çok öte hizmet önemli. Ve maalesef Ak Parti'nin buralarda yıllardır yeterli hizmet üretemediğini hepimiz çok iyi gözlemliyoruz. Orhaneli'de aday her ne kadar önemli olsa bile, MHP çok güçlü. Burada Ali Osman Tayır ve Ekrem Çohadar isimleri Ak Parti'nin elini güçlendirebilir. Keles'te Ak Parti'nin mevcut adayla devam etmesini doğru bulanlardanım. Yine Büyükorhan da Ahmet Korkmaz ve Osman Şahin isimleri ön planda. Harmancık'ta MHP'nin doğru adayla kazanmasına kesin gözüyle bakıyorken, İnegöl'de kavga çok büyük.

Ak Parti'de temayül bugün gerçekleştiriliyor ve sonrası herkes Ankara'da olacak. Ankara ve Erdoğan için Bursa'nın söyledikleri mi yoksa teşkilatın seçtikleri mi önemli sorusunun cevabını da ilerleyen günler gösterecek. Bize ise, herşeyden önce hayırlısını hayırlısı ile istemek düşüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.