Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekstilciler Çelik Palas’ta

Yazının Giriş Tarihi: 28.09.2016 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.09.2016 00:00
Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URGE) konusunda attığı adımlarla Türkiye’ye örnek olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO), önemli konukları var.

Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle devam eden ‘Tekstil Ur-Ge Projesi’ kapsamında 23 ülkeden 200’e yakın iş adamı ve iş kadını yeni iş bağlantıları için Bursa’da ağırlanıyor.

Tekstilin başkenti konumundaki Bursa’da sektör oyuncularının rekabetini güçlendirmek için gerçekleşen organizasyon, 30 Eylül 2016 tarihine kadar devam edecek. Bu arada ikili iş görüşmeleri, Grand Swiss Çelik Palas Otel’in geniş salonlarında gerçekleştiriliyor…

Alım heyeti organizasyonunda stant açan 50’yi aşkın Bursalı firma, genel ev tekstili, perde, yatak ürünleri, havlu-bornoz, masa örtüsü, banyo ve dekoratif ürünlerini tanıtma olanağı yakaladığına göre, gelecek yaz ve kış koleksiyonları da yer alıyor demektir.

Ur-Ge projesi kapsamında yapılan organizasyona Rusya, Fas, Suudi Arabistan, İran ve Güney Afrika’dan alıcı heyetlerin katıldığı belirtiliyor. Bu arada Rusya ile vizesiz yolculuk için görüşmeler yapıldığı yolundaki haberlere sevindim. İkili ilişkilerin hızla ‘güzelleşmesi’, ülkemiz için çok olumlu…

15 Temmuz kalkışmasından sonra yabancı yatırımcılar için önemli bir cazibe merkezi olan Bursa’nın atacağı her adım, Türkiye’nin büyümesine, sanayicinin umutlanmasına ve ülkeye döviz girmesine katkı koyacaktır.

Özellikle ev tekstili sektöründe Türkiye’nin kendi tasarımlarını, kendi teknolojisini kullanan çok güçlü bir altyapıya sahip olması, bu alandaki yeni yatırımları da destekleyecek. Bu alanda nitelikli iş gücü konusunda gereken adımlar atılmalı ve yerli yazılım geliştirilmeli.

Sadece biz de olan yazılımlarla fark yaratmaya devam edebiliriz…

Rusya’yı ayrı tutarsak eğer Fas, Suudi Arabistan, İran ve Güney Afrika çocuk sayıları yüksek ülkeler. Öyleyse bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörümüz için güzel günler geliyor demektir. 31 Mayıs-2 Haziran 2016 tarihleri arasındaki alım heyeti programında sektör temsilcileri önemli iş bağlantıları kurmuştu. Bu organizasyonda da tekstil firmalarının yeni iş ortakları bulmalarını ve ihracata başlamalarını ümit edelim.

Herkese kolay gelsin…

xxx

SGK’ya borcu olanlar

haydi başvuru yapın

Bursa’da 90 bin işverenin SGK borcu olduğu açıklandı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Op. Dr. Orhan Koç, yapılandırma ile birlikte SGK’ya olan prim borçlarının yüzde 90’ının silindiğini hatırlattı.

Koç, yapılandırma ile ilgili ise son 33 günün kaldığını duyurarak; “Bu yapılanma gerçekten son yılların en önemli yapılanmasıdır. Mesela 9 bin lira borcu olan bir işveren bu yapılanmayla birlikte 1000 lira ödemeyle bu borcunun tümünü sildirebiliyor. Bu devletin işveren ile barışı anlamına geliyor. Çünkü borcunuzu kapattığınız zaman haciz varsa haciz kalkıyor. Bursa’da 100 bin işverenin 11 bini başvuruda bulunmuş. Toplam borç ise 1,5 milyar lira” diye konuştu.

Daha ne duruyorsunuz. Son günlere bırakmayın!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.