Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzayda yürümek ister misiniz?

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde (BTM) sergilenen uzay topu görenleri hayrete düşürüyor. Uzayda yürüyormuş hissi veren cihaz, bilim merkezine gelenlerin ilgi odağı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uzayda yürümek ister misiniz?
Aralık ayı sonunda yeni yerine taşınacak olan BTM yeni buluşları sergilemeye devam ediyor. BTM'de sergilenen özel üretim 'uzay topu' görenleri hayrete düşürüyor. Türkiye'de bir benzerinin İzmir'de olduğunu ifade eden BTM Proje Koordinatörü Rıfat Bakan, topun astronot eğiminde kullanıldığını söyledi. Topun tamamen yerli üretim olduğunu ifade eden Bakan, "Çocuklar burada eğlenceli bir şekilde uzaydaki boşlukta nelerin olduğunu ve nasıl hareket edildiğini öğrenmiş oluyor. Bir astronotun uzay boşluğunda maruz kalabileceği hava basıncını da burada çocuklara göstermiş oluyoruz. Astronotların geçtiği sınavlarda kullanılan cihazlardan birisi de bu. Bundan sonra çocuklarımızın astronot olarak yetişmesi ve uzay ve havacılık alanında iddialı olabilmemiz için bunun güzel bir başlangıç olacağını düşünüyorum" dedi.

"KENDİMİ UZAYDA HİSSETTİM"
Bursa’daki öğrencilerin akınına uğrayan BTM, çocuklara aktardığı bilginin yanı sıra eğlenceli dakikalar da yaşatmaya devam ediyor. BTM’deki öğretim görevlileri sordukları sorular ve gösterdikleri görsellerle çocukların küçük yaşta bilgiye kavuşmalarını sağlıyor. Uzay topunu yakından inceleme fırsatı bulan Uludağ Üniversitesi öğrencisi Zeynep Yıldız, "Bursa'da böyle bir merkezin olması bizler için bir avantaj, eğlenmenin yanı sıra uygulamalar ile bilgimizi geliştiriyoruz. Uzay topuna bindiğimde gerçekten kendimi uzayda hissettim. Herkesin bilim merkezine gelmesini tavsiye ediyorum" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.