Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güler: Kardeşlik bir ve beraber yaşama isteğini hiç kimse engelleyemez

İçişleri Balkanı Muammer Güler, "Diyarbakır buluşması bir kez daha gösterdi ki bu ülkede artık kimse şiddeti, çatışmayı istemiyor.” dedi     Erdoba Elagans Oteli'nde düzenlenen ve Türkiye’nin 81 ilinden gelen yaklaşık...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İçişleri Balkanı Muammer Güler, "Diyarbakır buluşması bir kez daha gösterdi ki bu ülkede artık kimse şiddeti, çatışmayı istemiyor.” dedi

    Erdoba Elagans Oteli'nde düzenlenen ve Türkiye’nin 81 ilinden gelen yaklaşık 600 iş adamının katıldığı Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin'de yapılan 83.Genel İdare Kurulu İstişare toplantısına katılan işadamlarına çözüm süreci hakkında bilgiler veren İçişleri Bakanı Güler, "Milletimiz huzur, kardeşlik, iş ve aş istiyor. Gelinin bu noktada artık bu süreçten dönüşüm olmayacağını herkesin yıllarca özlemini çektiği huzur içerisinde Kardeşlik bir ve beraber yaşama isteğinin artık hiçbir şekilde enlenemeyeceğini söylememiz mümkündür." ifadelerini kullandı.

    Hükümet olarak süreci tamamlamaya ve yıllarca süren terör sorununu Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya kararlı olduklarını belirten Muammer Güler, "Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi, terör sorunu tam olarak çözüldüğünde kazanan Türkiye olacaktır. Kazanan hepimiz olacağız. Bu bölgede çok farklı dillerle hitap ederler ve hep baş gözüstüne geldiniz derler. Farklı tabirlerle karşılamanın hiç bir farkı yok. Diğer bölgelere göre de herkes kendi bildiği gibi söyler. Hepiniz hoş geldiniz diyorum. Ehlen ve sehlen, bunu ala rasi ve ayni de demek mümkündür. Hun bıxeyr hatır, sersera serçağva de demek mümkündür. Bunların hepsi aynı kapıya varır. Bunların hepsi değişik inançların bir yerde birleştiği bir havuzu da ifade eder. Önemli olan orada sloganlar değil bir arada yaşama iradesidir. Bu memleket sevgisidir. Bu memleketin kalkınmasını, kardeşlik hukukunu ve birbirine tahammül kültürünü burada yaşatmaktır. Türkiye’nin geneli için de lazım olan budur. Medeniyetlerin ittifakının da çekirdeği burada yatmaktadır. Ve biz dünya barışı için örnek olabilecek çok değerli hazineye sahibiz.” şeklinde konuştu.

    Barış ve kültür ortamının bütün Türkiye ve dünyaya yayabilecek bir özellikte olduğunu ifade eden Bakan Güler şöyle konuştu: "Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Süryaniyle, Yezidisiyle ve Asurisiyle bu bölge insanı huzur içinde yıllarca yaşadı ve bundan sonra da bu huzuru inşallah ülkenin ekonomisine de katkı sağlayarak bu huzur ve istikrar ortamı içerisinde bunu sağlayacaktır. Bunlar bir arada uzun yıllardır hoşgörü içerisinde saygı ve tahammülü binlerce yıldan beri bir kadim medeniyetin mirası olarak uzun yıllardan beri yaşıya geliyorlar. "

    AK Parti hükümeti olarak son 11 yıllık iktidar döneminde Mardin'de çok önemli yatırım gerçekleştirdiklerini kaydeden Bakan Güler, "Bu dönemde yapılan kamu yatırımlarından 2002 yılına göre 75 kat artış vardır. Bilemiyorum bunlar dünkü toplantılarda dile getirildi mi? Bu dönemde Mardin’e yapılan yatırımların rakamsal karşılığına baktığımızda 2002 yılında 9.4 milyon lira olan toplam kamu yatırımları 2012 yılında 721 milyon liraya bu yıl ise altını çizerek ifade ediyorum 1milyar 458 milyon TL’ye ulaştı. Bu çok önemli bir gelişme. Bakın 9.4 milyondan 1 milyar 458 milyon liraya ulaştı. Aynı şekilde Mardin’in kamu yatırımlarından aldığı pay 2002’de binde 21 iken bugün yüzde 3 ulaşmış. Mardin’de gerçekleşen kamu yatırımlarına baktığımızda ülke genelinde 2010 yılında 13.cü, 2011’de 9., 2012'de 5. ve iftiharla söylemek istiyorum ki 2013 yılında Türkiye genelinde, bir daha söylüyorum kamu yatırımları gerçekleşmesi itibarıyla 3. sırada yer alıyor. Yapılan kamuoyu yoklamalarında özellikle bölge halkının çözüm sürecine etkisi yüzde 90ların üzerindedir. Değerli arkadaşlar hatta bu benim partiye oy veren seçmenlerin açısından bakıldığında yüzde 93 civarındadır. Bunun çok önemli bir mesajı vardır. Bunun bize hükümete Türkiye’ye ve çok daha önemlisi kendilerine bunu çok önemli bir nokta olarak görmek gerekir." diye konuştu.

    MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da Türkiye'nin her yerinde faaliyetlerini sürdürdüklerini, çözüm sürecinin çok yoğun yaşandığı dönemde de bölgeye pozitif ayrımcılık yaparak faaliyetlerini bölgeye yönlendirdiklerini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.