Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pokemon tuzağı! Kurbanlarını böyle avladılar!

Geçen hafta piyasaya sürülen cep telefonu oyunu ‘Pokemon Go’, bir dizi tuhaf ve korkutucu olayın da yaşanmasına sebep oldu.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Pokemon tuzağı! Kurbanlarını böyle avladılar!
Son günlerde dünyayı kasıp kavuran ‘Pokemon Go’ uygulaması, bir takım kişiler tarafından kötü amaçlar için kullanılınca yetkililer uyarıda bulundu.

Henüz Türkiye’de piyasaya çıkmadan ses getiren bu oyunda; oyuncular, Pokemon karakterlerini gerçek dünyada bularak, cep telefonu kameralarında yakalamaya çalışıyorlar.

İngiliz gazetesi Mirror'ın haberine göre; bir grup silahlı soyguncu bu oyunu kullanarak, kurbanlarını rahatça soyabilecekleri tenha alanlara gitmeleri için yönlendirdi ve onlara tuzak kurdu.

Geçen hafta piyasaya sürülen ve kullanıcıların ücretsiz olarak cep telefonlarına indirebildiği ‘Pokemon Go’ oyununun yaratıcıları, yaşanan üzücü olaylar nedeniyle oyunculara dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

‘POKEMON GO’ HASTANELİK ETTİ

Bazı kullanıcılar oyundaki karakterleri bulmak için tehlikeli bölgelere girerek hastanelik oldu.

Kurbanlarını Pokemon Go ile tuzağa düşürdülerABD'de Lindsay Plunkett (23) adlı bir garson oyunu oynarken düşerek bacağını incitti.

ABD polisi, oyunu oynarken fark etmeden bir şeye çarparak yara alınabileceği konusunda insanları uyardı.

Avustralya polisi ise bir emniyet müdürlüğünün oyunda hayvanların avlanabileceği noktalardan biri olarak işaretlenmesi üzerine, Go Pokemon kullanıcılarını söz konusu müdürlük binalarına girmemeleri için uyardı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.