Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oyun koleksiyoncusu rekor kırdı

Kendinizi bir video oyunu tutkunu olarak görüyor olabilirsiniz; ancak Michael Thomasson'ın rekorunu gördüğünüzde sizin de ona şapka çıkaracağınıza eminiz. O tam bir video oyunu delisi... Zira Thomasson, 12 yaşından bu yana biriktirdiği 10 bin 607 video oyunuyla Guiness Rekorlar Kitabı'na adını yazdırmayı başardı.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2013 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2013 20:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Oyun koleksiyoncusu rekor kırdı
 12 yaşındayken büyükbabası tarafından Cosmic Avenger isimli bir oyunu hediye alan Thomasson, o günden itibaren kendini oyun tutkusuna kaptırdı. 31 yıl boyunca oyun biriktiren Thomasson toplamda 10 bin 607 adet oyunu koleksiyonuna kattı. Bu haliyle Guiness Rekorlar Kitabı'na adını yazdıran Thomasson'dan önce rekor 8 bin 616 oyun ile Floridalı Richard Lecce'ydi.

BUGÜNE DEK 800 BİN DOLARI OYUNA AYIRDI
Bugüne dek biriktirdiği oyunlara yaklaşık 800 bin dolar harcadığını dile getiren Thomasson, sadece lazer disk veya disket sürücülerde oyun saklamadığını, aynı zamanda VHS ve teyp kasedindeki oyunların da koleksiyonunda yer aldığını belirtti.

PlayStation ve Xbox dışında Casio Loopy ve Pippin gibi çok eski konsollara ait oyunlara da sahip olan Thomasson'ı bu tutkusu sayesinde artık tüm dünya onu tanıyor.

(Hürriyet)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.