Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tezcan: Dershaneler konusunda her kesimin görüşüne başvurulmalı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve dershane, okuma salonu ve etüt merkezlerinin kapatılmasını ön gören taslak ile ilgili Bitlis’ten bir tepkide Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası'ndan geldi.Dershaneler konusunda her kesimin görüşüne...

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2013 19:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2013 19:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tezcan: Dershaneler konusunda her kesimin görüşüne başvurulmalı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve dershane, okuma salonu ve etüt merkezlerinin kapatılmasını ön gören taslak ile ilgili Bitlis’ten bir tepkide Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası'ndan geldi.
Dershaneler konusunda her kesimin görüşüne başvurulması gerektiğine belirten Bitlis TSO Başkanı Davut Tezcan, görüş alınmadan atılan her adımın istenmeyen sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti.
Dershanelerin sadece Bitlis’i değil tüm ülkeyi ilgilendiren önemli bir konu olduğunu kaydeden Davut Tezcan, “Dershanelerle ilgili olarak bir karar verilirken tüm kesimlerin görüşünün alınması gerekiyor. Bunun yanında dershanelerin ülke ekonomisine faydaları ve zararları iyi hesaplanmalıdır. Eğer kapatılacaksa illaki tüm artı ve eksiler bir araya toplanıp ona karar verilmelidir. Çünkü bunların yapılmaması durumunda alınacak her karar dönüşü mümkün olmayan sonuçlar doğurabilir.” Dedi.
Dershaneli eğitim sistemi ve dershanesiz eğitim sisteminin iyi değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Tezcan şöyle konuştu: “Dershanelerin eğitimdeki yeri iyi araştırılı ve buna göre karar verilmelidir. Gerçekten bu ülkede mucit nasıl yetiştiririz. En büyük sermaye olan beyin gücü olan ülkelerde artık teknoloji satılıyor. Bu nedenle yeni yetişen nesillerin eğitimine katkı sağlayan dershanelerin geleceği bir kez daha gözden geçirilmesinde fayda olacaktır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.