Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Microsoft, Nokia'yı sattı... İşte yeni sahibi

Microsoft, Nokia'yı sattı... Teknoloji devi Microsoft, üç yıl önce satın aldığı Nokia'yı telefon gelirlerinin düşmesi üzerine Tayvanlı Foxconn'a sattı.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 18:24
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 18:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Microsoft, Nokia'yı sattı... İşte yeni sahibi

 

Cep telefonu endüstrisinin bir dönem en büyük ismi olan Nokia'yı 2013 yılında satın alan Microsoft'un bu yatırımı beklediği meyveyi vermedi. Nokia'nın telefon bölümü ve isim hakları 350 milyon dolara Tayvan merkezli elektronik firması Foxconn'a satıldı.

Anlaşma yalnızca Nokia en temel tasarımlı telefonlarını kapsarken, Windows 10 yazılımını, Lumia telefonları ve Windows Phone'u üreten Acer, Alcatel, HP, Trinity ve VAIO gibi markalara Microsoft'un desteği sürecek. Anlaşmayla birlikte 4 bin 500 çalışanın kadrosu Foxconn'a geçecek.

Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden Microsoft, Finlandiyalı Nokia'yı 3 Eylül 2013 tarihinde 7,2 milyar dolara satın almıştı. Şirket, Nokia'nın isim haklarını 2024'e kadar elinde tutacaktı. Ancak hem Apple ve Samsung gibi markaların sektörü domine etmesi hem de küresel ekonomideki yavaşlamaya bağlı olarak telefon piyasasının kayıplar yaşaması nedeniyle Microsoft'un telefon gelirleri yılın ilk çeyreğinde yüzder 46 düştü. (Kaynak:BussinesHT)

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.