Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

iPhone sahiplerini korkutan mesaj

Avustralya genelinde bazı iPhone sahipleri sabah uyandıklarında telefonlarındaki bir mesajla şaşkına döndü.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2014 00:32
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2014 01:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
iPhone sahiplerini korkutan mesaj
 Avustralya genelindeki birçok iPhone, iPad sahibi bu sabah cihazlarından gelen bir sesle uyandı. Ancak bu bir alarm sesi değildi.

Cihazlarının ekranına bakınca ekranda ‘Cihazınız Oleg Pliss tarafından hack'lenmiştir’ yazısını gördüler. Bilgisayar korsanı bunun yanında, 50-100 dolar arası bir paranın belirttiği Paypal hesabına aktarıldığı takdirde cihazların tekrar kullanılabilir hale geleceğini de belirtiyor.

Ancak Oleg Pliss tabi ki bu sanal korsanın gerçek adı değil. Gerçek Oleg Pliss bir yazılım firmasında çalışan bilgisayar bilimci ve mühendis. O yüzden şu ana kadar bu ‘hack’lemeyi kimin ya da kimlerin yaptığı belirlenemedi.

Sydney Morning Herald’ın belirttiğine göre aynı olay ülke genelinde birçok yerden rapor edildi.

ITWire adlı internet sitesinin bildirdiğine göre de, olay Yeni Zelanda’da yaşayan kullanıcıların bir kısmını da etkilemiş durumda.

Avustralya ve Yeni Zelanda’yı etkileyen bu korsanlığın Apple cihazlarda bulunan ‘Find My iPhone’ isimli uygulamadaki bir açıktan kaynaklandığı belirtiliyor.

Find My iPhone uygulaması çalınan ya da kaybolan Apple cihazların uzaktan kilitlenmesine ya da bir uyarı sesi çıkararak bulunmasına yardımcı oluyor. Kullanıcılar uygulamayı kullanarak o anda eğer kayıp cihazları internete bağlıysa harita üzerinden yerini tespit edebiliyor. Tüm bu işlemler Apple’ın ‘bulut’ sistemi iCloud üzerinden gerçekleştiriliyor.

(ntvmsnbc)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.