Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dalaman'da dershanelerin kapatılmasına ortak tepki

Muğla’nın Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz ve sivil toplum kuruluşları, dershanelerin kapatılması hakkında ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Sistem ve Açı Dershaneleri Kurucusu İsmail İshakoğlu, FEM Dershanesi Müdürü...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dalaman'da dershanelerin kapatılmasına ortak tepki
Muğla’nın Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz ve sivil toplum kuruluşları, dershanelerin kapatılması hakkında ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Sistem ve Açı Dershaneleri Kurucusu İsmail İshakoğlu, FEM Dershanesi Müdürü Devrim Erçoban, CHP İlçe Başkanı Erol Ertunç, DP İlçe Başkanı Hamdi Çakır, ADD Şube Başkanı Seferiye Pişmiş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Takar, Servis Koop Başkanı Ekrem Daşdemir, Dalaman Genç İş Adamları Derneği Başkanı Ercan Kaylı, Kent Konseyi Başkanı Süleyman Şahin ve diğer vatandaşlar katıldı.

CHP İlçe Başkanı Ertunç, konuşmasında, “Dershanelerin kapatılması büyük kaos olur. Bu yanlışlıktan bir an önce dönülmesi gerekir.” dedi. DP İlçe Başkanı Çakır ise, “Eğitim seviyesi düşük olduğu için dershanelere ihtiyaç vardır. Kapatılması halinde çocuklarımız zarar görecektir. Dayatma yapılarak oldu bittiye getirilmemesi gerekir. Eğitimimiz büyük yara alır.” şeklinde knuştu. Dernek Başkanı Kaylı da, “Dershaneler, eğitimin yetersizliğinden ortaya çıkmıştır. Eğer kapatılırsa yeni işsizler ortaya çıkacaktır. Öğretmen ve öğrencilere haksızlık olacaktır.” dedi. Kent Konseyi Başkanı Şahin, “Dershaneler, giderek başarı grafiğini yükseltiyor. Dershaneler, bir talepten doğmuştur. Yasal çerçeveler içerisinde kapatılamaz. Zorlama yoluyla kapatma, dayatma olur. Kapatılması çok ters.” açıklamasında bulundu.

Belediye Başkanı Yılmaz ise şunları kaydetti: “Kamu gücünü elinde tutanlar, daha dikkatli olmak zorundadır. Kapatılması, eğitime en büyük darbedir. Ülkemizin her yerinde dershaneler ve okuma salonları mevcuttur. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’daki okuma salonları, gençlerimizi terörden koruyan bir kalkandır. Eğer bu kapatma ısrarı devam ederse telafisi ve tedavisi mümkün olmayan bir yanlışın içine girilmiş olacaktır. Devletimiz, geleneği olan bir devlettir. Ekonomik yapısı güçlü olan bir devlettir. Bu gibi kısır döngülere prim verilmemelidir. Bu olay, hayra alamet değil. Başbakanımız ve hükümetimizden, bir an önce bu yanlışlıktan dönülmesini temenni ediyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.