Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

iPhone 6 nasıl olacak?

iPhone 6 yedi sene içinde hayatımızı değiştiren bu cihaz hâlâ büyük bir potansiyele sahip. Apple ilki 2007’de tanıtılan iPhone’un yeni versiyonunu 9 Eylül’de görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. Öyle ki yeni iPhone hayatımızı bir kez daha değiştirebilir...

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2014 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2014 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
iPhone 6 nasıl olacak?
 iPhone 6 yedi sene içinde hayatımızı değiştiren bu cihaz hâlâ büyük bir potansiyele sahip. Apple ilki 2007’de tanıtılan iPhone’un yeni versiyonunu 9 Eylül’de görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. Öyle ki yeni iPhone hayatımızı bir kez daha değiştirebilir...

iPhone’un ilk söylentileri 2004 yılının son günlerinde duyuldu. O zamanlar iPod ve iPod Photo gibi ürünlerle adından söz ettiren Apple’ın cep telefonu üreteceği haberi teknoloji meraklılarını çok şaşırtmamıştı. Çünkü şirket 1990’lı yılların ortasında Newton adlı sistemi kullanan MessegePad adlı dokunmatik bir ürün geliştirmişti. Ürün 2 Ağustos 1993’te Boston’daki Macworld Fuarı’nda satışa çıkmıştı. Apple yeni telefonu için bu tecrübesinden yararlanacaktı. 

 

“Apple telefonu yeniden icat etti”

 

9 Ocak 2007’de yine bir Macworld Fuarı’nda şirketin CEO’su Steve Jobs ilk iPhone’u tanıttı. Jobs “Bu günü 2.5 yıldır bekliyorum” diyor, “Telefonu yeniden icat ettik” diye devam ediyordu... Bu tanıtımı izleyenlerin iştahını daha da kabarttı. Çığlıklar, alkışlar yükseldi. Ardından Jobs, Apple’ın üç büyük yeniliği olduğunu söyledi: “Dokunmatik bir iPod, devrim yaratacak bir telefon ve mobil bir internet bağlantısı”. Salondan yükselen uğultu, bu lansmanı tekrar seyrettiğinizde bile sizi şaşırtabilir. Özellikle Jobs’un bu üç yeniliğin tek bir cihazda olduğunu açıkladığı anda çıkan sesler...   9 Ocak 2007’deki tanıtımının ardından ilk iPhone’lar 29 Haziran’da satışa çıkarıldı. Amerika’nın birçok kentindeki Apple mağazalarının önünde uzun kuyruklar oluşmuştu. Bu durum her yeni model piyasaya sürülmeden önce tekrarlandı. Apple 29 Haziran’dan iPhone’un ikinci versiyonu 3G’nin satışa çıkarıldığı 10 Haziran 2008’e kadar yaklaşık 6 milyon iPhone sattı ve büyük bir başarıya imza attı.

 

Sosyal medyaya evrim geçirtti

iPhone 3G’yi 3Gs, 4, 4s, 5, 5s ve 5c modelleri takip etti. 7 sene içinde iPhone’un tasarımı üç kez değişti. Fakat iPhone’u “devrim yaratacak bir telefon” yapan sadece tasarımı değil. iPhone’un alametifarikası 10-15 sene önce ancak bir çantada taşıyabildiğimiz video kamera, cep telefonu, taşınabilir Oyun konsolu, dizüstü bilgisayar, müzikçalar, pusula gibi cihazların yaptıklarını tek başına yapabilmesi oldu.

Peki iPhone ile birlikte hayatımızda neler değişti? Belki de cevap “her şey” olmalı. Çünkü iPhone akıllı telefonların öncüsü oldu ve onu takip eden Android işletim sistemli telefonlarla dünya üzerindeki birçok insan mobil internetle tanıştı. Daha önce sadece evlerimizde, iş yerlerimizde kullanabildiğimiz internetin ceplerimize girmesi “sosyal medya”nın da evrim geçirmesi anlamına geliyordu.

Facebook ile Twitter bir anda insanların sürekli ihtiyaç duydukları mecralara dönüştü. Bir düşünün, Twitter ya da Facebook’u sadece insanlarla iletişim halinde kalmak için mi kullanıyorsunuz artık? Yoksa bu sosyal medya siteleri sizin için cebinizdeki bir bilgi kaynağı haline mi geldi?

Fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram başlı başına bir efsaneydi. İlk başlarda sadece iPhone’larda kullanıldı. Ancak birkaç yıl sonra diğer telefonlarda kullanılabilir oldu. Bu nedenle ilk başlarda Instagram kullanmak, iPhone sahibi olmak anlamına geldiğinden bir statü göstergesi gibi de görülüyordu. Yedi sene içinde iPhone’suz (ya da muadilleri) bir hayat düşünemez hale geldik. Telefonumuzu evde unutunca günü bitiremiyoruz. Çünkü bizi sürekli e-postalarımızı kontrol etmeye, otobüste, serviste film-dizi izlemeye, yeni oyunlara merak salmaya alıştıran iPhone oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.